Prud'homme: "Tour voor vrouwen tijdens de Tour is onmogelijk"

    Van Vleuten

    Annemiek van Vleuten won vorig jaar La Course, na een bloedstollend slot.

    Het vrouwenwielrennen wordt steeds populairder en de roep om een nieuwe Tour de France voor vrouwen klinkt dan ook steeds luider. Maar organisator Christian Prud'homme is pessimistisch.

    Christian Prud'homme werd door Eurosport uitgenodigd voor hun Bistrot Vélo, waar de Tourbaas op allerlei vragen van wielerfans moest antwoorden. Op de vraag of er een Tour voor vrouwen zou komen, was hij erg stellig.

     

    "Het is onmogelijk om een Tour voor vrouwen te organiseren tijdens de Tour. Gewoonweg omdat we niet zouden weten hoe we dat moeten doen. Er worden 29.000 gendarmes en brandweerlieden opgetrommeld voor de Tour en dan ook nog enkele duizenden agenten. En dan is er ook nog het probleem van de karavaan. Dat gaat gewoon niet. Je mag niet vergeten dat we te gast zijn in Frankrijk."

     

    "We doen als ASO al veel voor het vrouwenwielrennen, denken we maar aan de wedstrijden van de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en La Course, zowel in de Tour als de Vuelta."

     

    "Willen wij het vrouwenwielrennen helpen ontwikkelen: ja! Gaan we hier zomaar wat roepen: nee! Het gaat gewoon niet tijdens de Tour. Dat is de waarheid."