• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Verschaeren op 33e naar unief", "Woordspeling Carcela" en "Gecondoleerd, Anderlecht"

  Jan Mulder condoleert Anderlecht tijdens Extra Time.

  Jan Mulder condoleerde Anderlecht.

  Naast analyses en discussies was er ook ruimte voor luchtige uitspraken tijdens Extra Time. Over de slapende "Gouden Schoen" van Carcela, student Verschaeren en het aantal matchen dat Anderlecht nog moet winnen.

  "Niemand had woordspeling van Carcela door"

  Tegen Anderlecht vierde Carcela zijn (afgekeurde) goal op een opvallende manier. Hij trok zijn schoen uit en legde zich op het veld om te "slapen".

   

  "Dat was een heel knappe woordspeling van Carcela. "Le soulier dort" betekent de "schoen slaapt" en "le Soulier d'Or" betekent "de Gouden Schoen", legt Filip Joos uit. "Carcela was afwezig op het gala van de Gouden Schoen omdat hij zich overslapen had."

   

  "Maar niemand had die woorspeling van Carcela zondag door", zegt Joos. "Iedereen had dat door", reageert Jan Mulder. "Toen Marc Degryse en ik voor het scherm zaten, legden we meteen de link."

  "Verschaeren naar de universiteit? Als hij 33 is"

  De 17-jarige Yari Verschaeren is een van de betere spelers bij Anderlecht. "Er staat ook een goede kop op Verschaeren", zegt Frank Arnesen. "Je hoeft hem niet veel uit te leggen, Verschaeren pikt alles heel snel op."

   

  "Deze zomer wil hij absoluut afstuderen en het is belangrijk dat hij slaagt. Of Verschaeren naar de universiteit mag? Als hij 33 is", lacht Arnesen. 

  "4 van de 6 matchen winnen? Gecondoleerd, Anderlecht"

  • Marc Degryse: "Volgens de statistieken moet Anderlecht nog minstens 4 van de 6 resterende matchen winnen om in Play-off I te geraken."

   

  • Jan Mulder: "Gecondoleerd, Frank."

   

  • Frank Arnesen: "In voetbal kan het tij snel keren."

  Arnesen: "Trebel? Ik ben niet zo goed in Frans"

  Vorige week zat Adrien Trebel in de Anderlecht-tribune naast Mogi Bayat, die na de fraudezaak persona non grata is geworden in het Constant Van den Stock-stadion.

   

  • Frank Raes: "Wat heb je daarover gezegd tegen Trebel, Frank?"

   

  • Frank Arnesen (knipoogt): "Ik ben niet zo goed in Frans."
   
  • Frank Arnesen: "Neen, dat is intern besproken."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time