• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende staat voor cruciale Europese avond: "Alles in eigen handen"

  Oostende basketbalclub.

  De match van Oostende is morgen te bekijken op de Sporza-kanalen.

  Basketbalclub Oostende staat morgen voor "de match van het jaar". In de Champions League probeert Oostende het voorbeeld van de Antwerp Giants te volgen, die zich vorige week al konden plaatsten voor de 1/8e finales. "We geloven er volop in dat we zullen winnen."

  "Positieve druk"

  Oostende speelt woensdagavond om 18.30u zijn laatste groepswedstrijd in de Champions League. Met een zege stoot de Belgische kampioen door naar de laatste zestien van de belangrijkste Europese competitie.

   

  "Of dit onze match van het jaar is? Zo voelt het toch wel", bekent Marie De Clerck, die vanaf 1 juli manager wordt bij Oostende, aan Sporza. "De druk is hoog."

   

  "We hebben alles in eigen handen en dat maakt het ook wel speciaal. Maar het is positieve druk. We geloven er volop in dat we zullen winnen."

   

  "Dat moeten we ook doen om in de Champions League te blijven. Anders zakken we een categorie en dat is ook voor de spelers belangrijk. Hun waarde als speler bevestigen in de Champions League of een categorie lager is toch wel een groot verschil. Er hangt veel van af."

  "We hebben het helemaal zelf in handen"

  Straatsburg is morgen de tegenstander. "Het is een heel ervaren team", legt Marie De Clerck uit, die nu al aan de slag is bij Oostende om zich in te werken in haar toekomstige functie.

   

  "Zij zitten in een positieve spiraal en voor hen is het nog wat moeilijker. Ze moeten niet alleen winnen, ze moeten ook wachten op een andere uitslag. Wij hebben het helemaal zelf in handen, maar het wordt knokken tot de laatste minuut."

  "Je voelt dat we gegroeid zijn"

  De voorbije weken liet Oostende Europees en in de competitie enkele steekjes vallen. Is de spelersgroep nu extra geprikkeld? "Dat denk ik wel. Ik ben ervan overtuigd dat ze extra gemotiveerd zijn. Ik voel ook dat de sfeer bij de spelers goed is. Ik hoop dat ze het morgen waarmaken."

   

  "Of deze Champions League ons niveau is? In deze competitie zit je met ploegen die mekaar waard zijn. We hebben dit seizoen zeker onze plaats in de Champions League. We zitten ook in een sterke poule, wat leuk is voor onze supporters."

   

  "We nemen deze ervaring zeker mee. In de competitie gaat het dit seizoen ook niet zo makkelijk. Het is spannender dan andere jaren, wat het ook leuk maakt. Maar je voelt dat we gegroeid zijn."

  Bekijk de match woensdagavond op Canvas en sporza.be