• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mujangi Bia om "dringende redenen" ontslagen in Lokeren

  Geoffrey Mujangi Bia.

  Dat het niet goed loopt in Lokeren, is een understatement. De club bekleedt de laatste plaats in het klassement en kondigde vandaag het ontslag van een speler aan.

  Geoffrey Mujangi Bia (29) is geen werknemer meer van Sporting Lokeren. Hij is "om dringende redenen" ontslagen, zo laat de rode lantaarn uit 1A weten. 

   

  Mujangi Bia voegde zich half september bij Lokeren. De Belgisch-Congolese winger had op Daknam een contract tot juni 2019.     

   

  De ex-speler van onder meer Standard en Charleroi kwam dit seizoen slechts vier keer in actie voor Lokeren. Afgelopen weekend kwam hij niet van de bank in de uitmatch bij Kortrijk (2-1).

   

  Mujangi Bia kreeg tijdens de eerste training van nieuwe coach Glen De Boeck al een bolwassing van De Boeck. Hij was te laat en dat kon de coach maar matig appreciëren. Er werd al een tijdje hardop getwijfeld aan zijn beroepsernst.

   

  Waarom Mujangi Bia weg moet bij Lokeren wil de club niet kwijt. "Dat is interne keuken. Hij heeft vandaag niet meegetraind en zal een aangetekende brief krijgen met zijn ontslag", klinkt het.

  De Boeck wijst Mujangi Bia terecht: