• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany over toekomst bij City: "Geen overhaaste beslissing nemen"

  Vincent Kompany.

  Vincent Kompany is dit seizoen einde contract.

  Manchester City kan morgen in zijn vooruitgeschoven wedstrijd van de 27e speeldag tegen Everton nog altijd niet rekenen op Vincent Kompany. De Rode Duivel speelde op 3 januari zijn laatste match voor City. Gisteren liet hij alvast verstaan dat er geen haast is om een beslissing te nemen over zijn toekomst.

  Vincent Kompany (32) vierde gisteren op een liefdadigheidsdiner zijn tienjarig verblijf bij Manchester City. Het contract van de verdediger loopt eind dit seizoen af. Pep Guardiola liet al verstaan dat hij de Rode Duivel nog langer in zijn kern wil hebben, maar er is nog (lang) geen witte rook.

   

  "Ik ben heel blij dat ik een zeer goeie verstandhouding heb met deze club en ik moet zelf geen overhaaste beslissing nemen", verkondigde Kompany gisteren bij Manchester Evening News. "De club hoeft zich ook niet te spoeden voor een beslissing. Daar gaat het niet over."

   

  "We spelen nog voor vier prijzen. Dit kan ons beste seizoen in de geschiedenis worden en dat is de prioriteit."

   

  "Wat de rest betreft, kunnen we eens samenzitten, praten en een beslissing nemen die goed is voor iedereen. Ik ben zeker nog ambitieus en ik wil het goed blijven doen. Maar niemand hoeft zich te vergalopperen in deze zaak."