• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klopp is nog niet bezorgd: "Jullie hebben met ons te doen, maar dat is niet nodig"

  Jürgen Klopp maandagavond in Londen.

  Na twee draws op een rij is de voorsprong van Liverpool op zijn concurrenten geslonken. Manchester City en Tottenham zien het graag gebeuren, al maakt Jürgen Klopp zich nog niet al te veel zorgen.

  Liverpool bleef maandagavond bij West Ham plakken op een 1-1-gelijkspel. Na de 1-1 vorige week thuis tegen Leicester is dat een nieuwe tegenslag.

   

  "Dit gelijkspel heeft niks met druk te maken. We hebben 62 punten en we hebben dit seizoen nog maar één competitiewedstrijd verloren. Dat is zeer positief", zei de trainer van Liverpool in de catacomben van West Ham.

   

  "Ik zag jullie gezicht na de wedstrijd. Jullie hebben met ons te doen, maar dat is niet nodig. Okay, ons spel had beter gekund, maar het gaat goed met ons. Het punt dat we hier pakken is oververdiend."

   

  "West Ham heeft goed verdedigd, maar heeft ons niet in een hoekje gedreven. We hebben uitwedstrijden gewonnen waarin we slechter speelden dan hier. En daar sprak achteraf niemand over."

   

  Klopp geeft wel toe dat niet alles van een leien dakje loopt. "Ik weet ook niet hoe het komt dat we met zoveel zieken en geblesseerden zitten. Het is geen excuus dat ik wil inroepen, maar het verklaart wel waarom het soms wat minder vlot liep."

  "Tottenham doet ook nog mee"

  Wat er ook van zij: de titelstrijd wint aan spankracht. Manchester City volgt op 3 punten, Tottenham nog maar op 5. 

   

  "Een week of 7/8 geleden praatte iedereen over een duel tussen Liverpool en City. Maar kijk eens hoe Tottenham presteert, ook in moeilijke omstandigheden. Zij dingen volop mee naar de titel. Dat vind ik knap van hen", zegt Klopp. 

  Klopp op de persconferentie: