• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers na succesvolle trip: "Het komt niet zomaar uit het niets"

  Red Panthers.

  De Belgische vrouwen klopten Nieuw-Zeeland en Australië.

  De Belgische hockeyteams zijn weer thuis na hun succesvolle trip down-under. De Red Panthers verrasten Nieuw-Zeeland en Australië, de Red Lions gaven Australië een pakje rammel. Sporza wachtte de nationale ploegen op in de luchthaven. 

  Versavel: "Winnaarsmentaliteit komt meer en meer naar boven"

  De Belgische hockeyvrouwen klopten eind vorige week Nieuw-Zeeland en Australië en zetten een nieuwe stap richting de wereldtop. "We komen thuis met 6 op 9. We zijn superblij. Het waren geweldige teamprestaties", vertelde Louise Versavel vanmiddag bij de terugkeer in België. "We hebben laten zien dat we er staan als ploeg."

   

  "We hadden er niet op gerekend, maar we weten dat we hard werken en dat we steeds dichter komen. Het is een fantastische prestatie, maar we hebben er voor gewerkt. Het komt niet zomaar uit het niets."

   

  "Fysiek en tactisch hebben we hard gewerkt. De winnaarsmentaliteit is er altijd al geweest, maar komt nu meer en meer naar boven in wedstrijden tegen de grote landen. We geloven er meer in. Hopelijk blijven we constant presteren tegen de grote ploegen."

  Bondscoach: "Klopt dat we de Lions achterna gaan"

  "Ik ben supertevreden met de progressie tijdens de trip. De punten die we meenemen zijn er meer dan vooraf wellicht gedacht", vertelt Niels Thijssen, bondscoach van de hockeyvrouwen.

   

  "Op het WK kwamen we redelijk dicht bij het hockey dat we graag willen spelen, maar om internationaal voortdurend te winnen, moeten de details in orde zijn."

   

  "De doelstelling van de groep was: één keer pieken is niet meer genoeg. Dat is de grootste winst van de trip. Nieuw-Zeeland kloppen was al mooi, dat het daarna nog eens lukt is een teken dat we in de goeie richting werken."

   

  "Het is normaal dat de vergelijking met de Red Lions wordt gemaakt. Of het in dezelfde tijdslijn zal gaan als de mannen, weet ik niet. Misschien hopen we een beetje sneller te gaan vanaf nu. Maar het klopt dat we hen achterna gaan."

  Van Doren: "Kijken waar we de piekmomenten zetten"

  Ook de Red Lions hebben een trip van zo'n 20 dagen achter de rug, met een prestigieuze zege in en tegen Australië als afsluiter. "1-4 winnen in Australië, dat kunnen weinig landen zeggen. We mogen heel trots zijn", zegt Arthur Van Doren.

   

  De Belgische hockeymannen keren nu terug naar hun clubs en maken zich dan op voor de slotfase van de Pro League. Wordt het schema niet te druk?

   

  "Dat zullen we nog wel zien. Het is interessant om te zien hoe onze lichamen ermee omgaan. We moeten kijken hoe we die trainingsblokken inplannen en waar we de piekmomenten zetten."

   

  "Je kunt niet het hele seizoen pieken. Voor clubs liggen die momenten anders dan voor nationale ploegen. Voor het EK in augustus zal het niet lastig zijn om energie te vinden, maar we moeten fris aan de start komen."

   

  "De eerste wedstrijden in deze competitie zijn wel veebelovend, met veel enthousiasme en veel goals. De neutrale toeschouwer heeft gewonnen."