• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Guillaume Gillet scoort zijn eerste goal voor Lens en draagt ze op aan Sala

  Gillet knikt de 1-0 tegen het net.

  In de Franse tweede klasse heeft Guillaume Gillet maandagavond zijn eerste goal gemaakt in loondienst van Lens. Onze landgenoot zette met zijn hoofd de 1-0 op het bord.

  Na een indrukwekkend eerbetoon voor de verdwenen Argentijnse aanvaller Emiliano Sala pakte Lens de zaken krachtig aan tegen Beziers. 

   

  Op het kwartier scoorde Gillet de 1-0. De 34-jarige Belg kopte aan de eerste paal een voorzet binnen en stak zijn twee armen in de lucht.

   

  Het was het eerste doelpunt van Gillet voor Lens. Veel heeft Gillet dan ook nog niet gespeeld voor Lens. Op 1 september liep hij een kuitblessure op en pas op 14 januari maakte hij zijn comeback.

   

  "We hebben het goed gedaan. We hebben onze tegenstander meteen bij de keel gegrepen en hen weinig kans gelaten", zegt Gillet.

   

  "Zelf hebben we het drie keer goed afgemaakt. Dat dat niet altijd na een splijtende actie hoeft te zijn, hebben we vanavond bewezen. Zelf draag ik mijn doelpunt op aan Emiliano Sala." 

   

  Uiteindelijk zou het 3-0 worden. Die overwinning brengt Lens met 38 punten op de 5e plaats in de Franse tweede afdeling. Leider Metz telt 49 punten, Brest 46, Lorient 40 en Paris FC 39.

  Bekijk de goal van Gillet (spoel door naar 0"51):

  Altijd "ambiance in Lens":