• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Arnesen: "Ik zeg niet dat Anderlecht zeker Play-off I speelt"

  Frank Arnesen is de technische directeur van Anderlecht.

  Frank Arnesen is de technische directeur van Anderlecht.

  In Extra Time was Frank Arnesen gisteren de centrale gast. De technische directeur van Anderlecht had het over zijn transferpolitiek en de sportieve situatie van zijn team.

  Arnesen: "Transfers? Wou eerst zien wie we in huis hadden"

  Na zijn komst bij Anderlecht kon en wou Arnesen niet meteen de transfermarkt afschuimen op zoek naar nieuwe spelers. "Ik wou eerst zien wie we allemaal in huis hadden", zegt Arnesen. "Ik heb de spelers maar voor het eerst gezien op 7 januari op stage, toen ik samen met coach Fred Rutten naar Spanje was afgereisd."

   

  "Je kan spelers zien op het scherm, maar je moet het ook voelen. Je praat met de spelers en de staf op stage. Het was zaak om iedereen eerst te leren kennen."

   

  "Ik wil liever spelers kansen geven. Dat hebben we gedaan met Obradovic, die voor de winterpauze in de B-kern verzeild was geraakt. Nu speelt hij weer en dat heeft Fred Rutten goed gezien."

  Arnesen: "Pozuelo? Willen liever geld investeren in jongere spelers"

  Alejandro Pozuelo trok Racing Genk tegen Waasland-Beveren over de streep met een knap doelpunt. Heeft Anderlecht tijden de wintermercato geprobeerd om de Spanjaard naar het Astridpark te lokken?

   

  "Neen", zegt Frank Arnesen. "Ik moet bekennen dat ik Pozuelo voor mijn komst nog niet zo goed kende."

   

  "Maar als een speler 28 jaar is en veel geld kost, dan krijg je daar geen geld voor terug.  Real Madrid kan dat wel. Maar als club is het beter dat je investeert in een speler van 22 of 23 jaar."

   

  Pozuelo zou 8 miljoen euro kosten. "Dan had ik wel een poging gewaagd", zegt Jan Mulder. "8 miljoen euro is toch niks. Een 23-jarige Pozuelo zou naar Chelsea gegaan zijn. Voor 8 miljoen euro had ik nu het risico genomen."

  Arnesen: "We hebben nu nog 6 finales"

  Met 6 speeldagen voor de boeg staat Anderlecht op de 7e plaats. "In voetbal kan het tij snel keren", blijft Arnesen positief. "We hebben nu nog 6 finales in de reguliere competitie. Tegen Zulte Waregem is de eerste finale en daar leven we helemaal naar toe."

   

  "Ik was tevreden over het eerste uur tegen Standard", zegt Arnesen. "Die lijn moeten we nu doortrekken."

   

  "Of ik zeg dat Anderlecht Play-off I speelt? Neen, dat zeg ik niet. Je weet ook niet wat de andere teams zullen doen. Als zij al hun wedstrijden winnen, dan blijven we zevende. Maar dat weet je vooraf niet."

  "Weet niet of het goed idee was van Vranjes om naar AEK-match te gaan"

  • Vranjes: "We hadden Vranjes vrijaf gegeven, hij mocht dus voor een weekend naar Athene. Hij zei dat hij naar de fysiotherapeut zou gaan. Maar of het een goed idee was om een match van AEK Athene mee te pikken, dat weet ik niet."
   
  • Kara: "Hij speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Standard. Voor de match zei Kara dat hij wat last had van zijn bovenbeen. Dat komt natuurlijk omdat hij niet veel gespeeld heeft en weer alles wil doen."

   

  "Ik vind Kara een geweldige jongen. Hij is heel professioneel en verzorgt zichzelf heel goed. Kara is teruggekomen omdat hij een leider is en die rol vervult hij ook."

   

  • Bolasie: "Hij is fit. Donderdagavond heeft hij getekend, 43 seconden voor de sluiting van de transfermarkt. Hij zat vol andrenaline. Bolasie zegt dat hij veel voor deze club kan betekenen."

  Over Vranjes

  Over Kara

  Over Bolasie