• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Britse onderzoekers vinden lichaam in wrak van Sala-vliegtuig

  Er is een lichaam gevonden in het vliegtuigje dat neergestort is in het Kanaal tussen Nantes en Cardiff. Het is nog niet duidelijk of het om de 28-jarige Argentijnse spits Emiliano Sala of om de piloot David Ibbotson gaat.

  Sala vertrok maandag 21 januari met een klein vliegtuig van Nantes naar Cardiff, waar voetbalclub Cardiff City hem voor 20 miljoen euro had overgenomen.

   

  Het vliegtuig verdween dezelfde avond van de radar boven het Kanaal.

   

  Gisteren werd het toestel gelokaliseerd door een boot die naar het toestel zocht. Langs de Franse kust waren vorige week al twee zitkussens gevonden die vermoedelijk bij het vliegtuig horen.     

   

  Nu hebben Britse onderzoekers dus ook een lichaam gevonden in het wrak. Of het om de 28-jarige Argentijnse spits of om piloot David Ibbotson gaat, is nog niet duidelijk.

   

  "Videobeelden toonden tragisch genoeg de aanwezigheid van een lichaam in het wrak", aldus het Britse onderzoeksbureau Air Accidents Investigation Branch (AAIB). "Het onderzoeksteam bekijkt nu welke volgende stappen genomen worden na overleg met de politie en de families van de piloot en de passagier."