• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Probeer zo goed mogelijk aan de start van de Omloop te staan"

  Tim Wellens.

  Wellens won in hondenweer.

  Tim Wellens (27) heeft zijn eerste afspraak van 2019 niet gemist. Onze landgenoot pikte op Mallorca weer zijn graantje mee. "Alles is naar wens verlopen", zegt Wellens over zijn seizoensdebuut. "De Omloop is mijn eerste grote doel."

  "Ik wist dat ik met goeie benen naar Mallorca was gegaan"

  De Trofeo de Tramuntana was voor het derde jaar op een rij een kolfje naar de hand van Tim Wellens. "Iedereen wint graag, maar het is nooit makkelijk", vertelt Wellens aan Sporza over zijn zege in een van de manches van de Challenge Mallorca.

   

  "Ik wist dat ik met goeie benen naar Mallorca was gegaan, maar je bent nooit zeker van de zege. Er spelen zoveel factoren mee. Winnen is altijd leuk, maar mocht ik niet gewonnen hebben, dan zou ik nu niet in de put gezeten hebben."

   

  "Het is mooi meegenomen, maar het is niet superbelangrijk. Het is vooral belangrijk om een goed gevoel te hebben in koers, om goeie waarden te rijden op training en om er te staan op de momenten waar het echt om draait. Alles is naar wens verlopen."

  "Ik vond de Omloop vorig jaar een aangename ervaring"

  Donderdag begint Tim Wellens aan de Ster van Bessèges. "Daarna volgt de Ruta del Sol en dan komen vanaf de Omloop HNB de belangrijke doelen. Ik probeer zo goed mogelijk aan de start te staan van de Omloop."

   

  "Ik heb die koers vorig jaar voor het eerst gereden en ik vond het een aangename ervaring. Een weekje later begint Parijs-Nice, waar ik ook goed wil zijn."

   

  "Als ik in topvorm probeer te geraken, dan zal ik de week voordien ook in goeie doen zijn. Daarom pak ik de Omloop mee. Na een rustpauze breken dan de Waalse klassiekers aan, de mooiste wedstrijden van het jaar. Daar probeer ik in mijn allerbeste vorm aan de start te verschijnen."