• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire: "Ik wil dit voorjaar minstens 1 WorldTour-wedstrijd winnen"

  De Ronde van San Juan is geschiedenis. Renaat Schotte, onze man ter plaatse, ging even kijken bij enkele renners van Lotto-Soudal hoe zij de ronde verteerd hebben en uitkijken naar wat komt.

  Keukeleire: "Minstens één WorldTour-overwinning"

  Jens Keukeleire houdt een goed gevoel over aan Argentinië. "Alles is goed verlopen", zegt hij net voor zijn terugkeer naar huis.

   

  Vorig jaar zag Keukeleire zijn voorjaar gedwarsboomd door ziekte. "Het voorjaar is altijd een gevaarlijke periode, zeker met kleine kindjes thuis. Maar ik heb geleerd uit 2018 en wil dit jaar beter doen."

   

  "Ik wil vanaf de Omloop tot en met Parijs-Roubaix minstens één WorldTour-wedstrijd winnen. Of dat nu de Omloop is, de E3 of Roubaix: dat maakt niet uit. Maar dat is zeker een haalbare kaart."

  Dewulf: "Droom stiekem van Roubaix"

  Stan Dewulf maakte - net als Remco Evenepoel bij Deceuninck-Quick Step - zijn profdebuut in Argentinië.

   

  "Ik heb me wat moeten aanpassen aan de warmte, maar voor de rest ben ik de eerste week vrij goed doorgekomen", zegt de 21-jarige Dewulf.

   

  "De stap van de beloften naar de profs is niet heel groot, maar de kloof tussen de top van beide categorieën is dat wel. Ik won vorig jaar Parijs-Roubaix bij de beloften en dat is ook de wedstrijd waar ik dit jaar - bij de profs dan - stiekem van droom."

   

  "Ik zal zien of ik er klaar voor ben of niet. Na een paar koersen binnenkort in Vlaanderen zal ik dat wel voelen. Maar het is sowieso de koers waar ik 200% gemotiveerd voor ben."

  Benoot: "Even goed als vorig jaar"

  Tiesj Benoot eindigde vorig jaar 5e eindigde in San Juan en won wat later de Strade Bianche. Dit jaar legde onze landgenoot beslag op plaats 10 in het eindklassement.

   

  "Mijn conditie is vergelijkbaar met die van vorig jaar. Jammer van die valpartij, maar ik heb geluk gehad, dus de gevolgen vallen mee", zegt Benoot.

   

  "Ik houd een goed gevoel over aan deze week. Ik kan nu met een gerust gemoed op hoogtestage vertrekken en het voorjaar aanvatten."

   

  Renaat Schotte vroeg Benoot om er één wedstrijd uit te pikken die hij dit jaar graag wil winnen. Zonder aarzelen antwoordde Benoot: "De Ronde van Vlaanderen." 

  Wat je moet onthouden uit de interviews: