• home
 • video
 • pas verschenen

  Patriots vloeren Rams met laagste score ooit, Tom Brady verovert 6e Superbowl

  " "

  Sony Michel maakt de enige touchdown van de partij.

  De New England Patriots hebben de 53e Superbowl op zak gestoken. In de seizoensfinale van het American football moesten de Los Angeles Rams eraan geloven met 13-3. Nooit eerder was de score zo laag. Quarterback Tom Brady is met 6 Superbowls alleen recordhouder.

  Bekijk de hoogtepunten van de finale:

  Slordige finale, late touchdown

  De duizenden toeschouwers in Atlanta en miljoenen tv-kijkers bleven ietwat op hun honger zitten in een finale vol slordigheden met 2 verdedigingen die als een huis stonden. In totaal werden er slechts 3 field goals gemaakt en 1 touchdown.

   

  Patriot Sony Michel nam die laatste voor zijn rekening in het vierde kwart op ongeveer 7 minuten van het einde. Na die score kwamen de Patriots niet meer in gevaar.  De overwinning was verdiend: New England was doorlopend de betere ploeg en was vaker in de aanval.

   

  Individueel is Brady met 6 Vince Lombardi-trofees nu alleen recordhouder. De Patriots evenaren met 6 stuks het record van de Pittsburgh Steelers. "Onze verdediging speelde zijn beste match van het jaar. Ik had graag offensief wat meer gezien, maar gelukkig kwam die touchdown er dan toch. Ik ben trots op mijn team", reageerde de levende legende.

   

  Op zijn 41e is hij de oudste winnende quarterback. Brady maakte weer het verschil met onder meer een geweldige pass op Gronkowski, goed voor de terreinwinst die de touchdown inleidde. Brady's ploegmaat Julian Edelman was MVP van de finale. De receiver ving 10 passes.

  De enige (en beslissende) touchdown:

  Tom Brady, alleen recordhouder met 6 Superbowls

  " "

  Tom Brady viert met zijn dochtertje.

  Defensief record

  In een NFL-seizoen waarin alle offensieve records werden verbeterd en de 2 finalisten samen gemiddeld meer dan 60 punten per match maakten, kwam deze Superbowl in het defensieve recordboekje terecht. Nooit eerder was er nog geen touchdown gescoord in de eerste 3 kwarts.

   

  Gostkowski opende de score in het 2e kwart met een field goal vanaf 38 meter. Een kwart later maakte Zuerlein vanaf 48 meter gelijk. Bij 3-3 was de touchdown van rookie Sony Michel beslissend: 10-3, nadat Gostkowski ook de field goal na de touchdown omgezet had. Diezelfde Gostkowski trok naar het einde van de match met nog een field goal het schip veilig de haven in: 13-3.

   

  De Patriots waren Amerika's (en 's werelds beste) in 2002, 2004, 2005, 2015, 2017 en 2019.

  " "

  Tom Brady, Patriots-eigenaar Robert Kraft en een massa pers.