• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oud-speler Ben Arfa eist miljoenen euro's van PSG voor arbeidsrechtbank

  " "

  Hatem Ben Arfa mocht niet meedoen bij PSG van 5 april 2017 tot eind 2017-2018.

  15-voudig Frans international Hatem Ben Arfa is tegen zijn vroege club PSG naar de arbeidsrechtbank gestapt. De 31-jarige winger werd door de Franse topclub meer dan een jaar aan de kant gelaten. Hij spreekt van discriminatie om extrasportieve redenen en eist tussen 7 en 8 miljoen aan gemiste bonussen.

  Ben Arfa, die voorheen bij Lyon, Marseille en Nice aan de slag was, kwam in de zomer van 2016 bij PSG aan. Zijn laatste sportieve wapenfeit was op 5 april 2017 een dubbel en een assist in de bekermatch tegen Avranches (4-0).

   

  PSG liet hem het hele seizoen 2017-2018 aan de kant. Waarom? Volgens de krant Journal du Dimanche zou de clubtop het niet geapprecieerd hebben dat Ben Arfa rechtstreeks bij de emir van Qatar ging klagen, de eigenaar van de club, over een gebrek aan communicatie met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Die was bij die klacht aanwezig.

   

  Ben Arfa ruilde vorige zomer Parijs voor Rennes als een vrije speler.