• home
 • video
 • pas verschenen

  Excuses van KBWB: "Niemand is gebaat met onsportief en kwetsend gedrag"

  Het WK veldrijden in Bogense.

  Mathieu van der Poel snelde gisteren naar de wereldtitel in Bogense, maar niet elke (Belgische) crossfan kon die Nederlandse suprematie waarderen. In een persbericht verontschuldigt de Belgische wielerbond zich. "Het mag niet gebeuren dat enkelingen die unieke sfeer voor een stuk verpesten."

  Belgian Cycling heeft het over "vijf mooie wedstrijden met telkens een verdiende winnaar als wereldkampioen". "We dragen de internationalisering van het veldrijden een warm hart toe", schrijft de Belgische wielerbond, die reageert op enkele incidenten in Denemarken.

   

  "Net daarom is het jammer dat moest worden vastgesteld dat een aantal toeschouwers – gelukkig een absolute minderheid – het daar blijkbaar moeilijk mee heeft. Niemand, ook de Belgische delegatie niet, is gebaat met onsportief en kwetsend gedrag."

   

  "Voor Belgian Cycling verdient de Nederlander de wereldtitel", luidt het begin van de felicitaties. "Als Belgian Cycling en de renners die de federatie afvaardigt naar een WK geen moeite hebben om te erkennen dat Mathieu van der Poel de komende twaalf maanden de regenboogtrui terecht zal dragen, dan vereisen de wetten van de sportieve logica, de fair play en de beleefdheid dat ook de toeschouwers en supporters zich daarbij aansluiten."

   

  "Het overgrote deel van de Belgische fans die naar Denemarken waren afgezakt, maakten van de wereldkampioenschappen in Bogense een volksfeest. Het mag niet gebeuren dat enkelingen die unieke sfeer voor een stuk verpesten en Belgian Cycling wenst zich hiervoor te verontschuldigen."