• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  4 panna's van een ex-KVM-spits, een gehavend gezicht en het antwoord van Mbappé

  Fatos Beqiraj (l), Nelson Oliveira (m) en Kylian Mbappé (r) speelden een hoofdrol in het buitenlands voetbal.

  Het voorbije voetbalweekend viel er weer heel wat te beleven op de verschillende velden over de hele wereld. De hoogtepunten kwamen hier eerder al aan bod, maar dit had u misschien nog niet gezien.

  Een pannafestival

  Misschien doet de naam Fatos Beqiraj een belletje rinkelen. De spits uit  Montenegro speelde vorig seizoen enkele wedstrijden voor KV Mechelen.

   

  Dit seizoen verdedigt hij in Israël de kleuren van Maccabi Netanya. En dat doet de aanvaller met veel flair.  Zaterdag speelde Beqiraj 4 tegenstanders in evenveel seconden door de benen.

  Een Fallrückzieher

  In de Duitse tweede klasse heeft Marcel Hartel gestunt. De aanvallende middenvelder van Union Berlin scoorde al na 25 seconden tegen zijn ex-ploeg Keulen. En niet zomaar. Zijn omhaal - ein Fallrückzieher in het Duits - belandde pardoes in de verste hoek.

  Een gehavend gezicht

  De pechvogel van het weekend heet Nelson Oliveira. De Portugese aanvaller kreeg zaterdag de studs van zijn tegenstander in zijn gezicht. Oliveira liep gapende wondes op zijn neus en boven zijn linkeroog op.

  Een antwoord van Mbappé

  In Frankrijk is Paris Saint-Germain gisteravond in Lyon tegen een eerste competitienederlaag aangelopen. Omdat Neymar jr. in de lappenmand ligt?

   

  "Vraag eens aan Valverde hoe moeilijk het is zonder Messi. En bij Juventus moet je eens vragen hoe ze zonder Ronaldo zouden spelen", luidt het antwoord van het Franse wonderkind.

  Een Qatarese Ronaldinho

  Almoez Ali kroonde zich tot topscorer van het Aziatische voetbalkampioenschap. In de finale tegen Japan (3-1) zette de Qatarese aanvaller de kers op de taart met een prachtige omhaal à la Ronaldinho.