• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Degryse: "Ik denk dat Club Brugge volgend jaar een andere trainer heeft"

  Marc Degryse.

  Marc Degryse in Extra Time.

  Het was een van de momenten van het afgelopen voetbalweekend op de Belgische velden: Ruud Vormer stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken bij zijn wissel. Marc Degryse stelde in Extra Time vast dat de relatie tussen coach Ivan Leko en zijn aanvoerder verzuurd is.

  "Dit is een gevaarlijke situatie voor Leko"

  "De vervanging van Ruud Vormer was een beetje spektakel op zich", vertelde Marc Degryse in Extra Time. "Hij verwachtte die wissel niet, het publiek ook niet. Zij gingen niet akkoord."

   

  "Het was wel mooi hoe Vormer zijn woede een beetje probeerde in te tomen. Hij werd tot kalmte aangemaand, maar dit is iets wat er al lang zat aan te komen."

   

  "Dit is niet alleen omdat hij gisteren vervangen is. Die relatie is gewoon verzuurd. Daar zit storing op. Dit is een gevaarlijke situatie voor Leko."

   

  "Ik begrijp zijn ontgoocheling", zegt Degryse over het interview dat Vormer na de match gaf. "Leko had ook andere opties. Dennis speelde echt slecht en pakte toevallig ook nog rood."

  "Zulke beslissingen zijn het begin van het einde voor Leko"

  Ivan Leko verklaarde na de match dat Vormer maar twee trainingen had kunnen afwerken. "Als Ruud drie of vier dagen niet heeft kunnen trainen, dan is dat voor mij een normale wissel", zei de Kroatische T1.

   

  Marc Degryse: "Je kunt ook zeggen: "Hij heeft twee dagen wél kunnen trainen. Hij is mijn kapitein en dan zijn twee trainingen genoeg." Als je weet hoe gevoelig dat ligt bij je kapitein, dan is dat een goedkoop excuus om die vervanging uit te leggen. Je voelt dat hun relatie niet optimaal is."

   

  "Leko zag toch ook hoe Dennis een draak van een match speelde. En Amrabat ligt nu plots in de bovenste schuif. Dat is ook bizar. Dat soort beslissingen zijn een beetje het begin van het einde voor Leko, eerlijk gezegd. Ik denk dat Club volgend jaar een andere trainer heeft."

  Bekijk het fragment uit Extra Time: