• home
 • video
 • pas verschenen

  België is 4e reekshoofd voor Davis Cup Finals en vermijdt zo Frankrijk, GB en VS

  Gille en Vliegen

  België plaatste zich voor de finaleweek door Brazilië te verslaan.

  De Internationale Tennisfederatie heeft de reekshoofden bekendgemaakt voor de Davis Cup Finals. België heeft dankzij zijn goeie resultaten de voorbije jaren een goeie uitgangspositie voor een gunstige loting.

  De Davis Cup heeft een grondige facelift gekregen dit jaar. De ontknoping volgt nu in een eindtoernooi in november, de Davis Cup Finals. België wist hier afgelopen weekend een ticket voor te bemachtigen door Brazilië te verslaan.

   

  Door de goeie resultaten de voorbije jaren (België bereikte 2 keer de finale) heeft België het status van 4e reekshoofd gekregen. Hierdoor vermijden ze alle toplanden uit pot 1, zoals Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS.

   

  Op 14 februari zal België weten wie het dan wel zal loten. Mogelijke tegenstanders zijn gastland Spanje, Servië en Nederland. De 6 groepswinnaars en de 2 beste nummers 2 plaatsen zich voor de kwartfinales.

  Pot 1 Pot 2 Pot 3
       
  Frankrijk (1) Spanje (7) Canada (14)
  Kroatië (2) Servië (8) Japan (17)
  Argentinië (3) Australië (9) Colombia (18)
  BELGIE (4) Italië (10) Nederland (19)
  Groot-Brittannië (5) Duitsland (11) Rusland (21)
  Verenigde Staten (6) Kazachstan (12) Chili (22)