• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mathieu bij ons houden zoals Museeuw en Boonen bij Lefevere is onze mooiste ambitie"

  Christoph Roodhooft.

  Christoph Roodhooft.

  De wereldtitels in Bogense werden verdeeld onder België, Nederland en Groot-Brittannië, maar vooral de broers Roodhooft zijn met een zak vol eremetaal en truien uit Denemarken teruggekeerd. De sterke mannen van Corendon-Circus doen hun geheim recept uit de doeken.

  "Loon naar werken en het is extreem zichtbaar"

  "Geld is er genoeg, anders maken we er wel bij", verklaarde Christoph Roodhooft gisteren in Denemarken op de vraag of hij al die premies wel zou kunnen betalen. Met Ben Tulett, Sanne Cant en Mathieu van der Poel heeft het broederpaar Roodhooft drie wereldkampioenen in de gelederen.

   

  "Als je drie jaar lang niet gefeest hebt, dan heb je wel een spaarpotje", grapt Christoph Roodhooft een dag later bij Sporza. "We hebben hier geen bergen geld of een drukkerij."

   

  "Wat ons geheim is? Dat weet ik niet. Het is nu een beetje loon naar werken en het is extreem goed zichtbaar. We zijn al 10 jaar bezig met WK's en we hebben er al redelijk veel gewonnen. Maar nu winnen we er 3 van de 5. Waarschijnlijk zullen we dit niet meer meemaken."

   

  "Ik zal niet zeggen dat we op het toppunt van ons kunnen zitten, maar nu is iedereen wakker en zal het steeds moeilijker worden. Er zit soms wat geluk bij, want we hebben er ook al een paar keer naast geschoten."

   

  "Het is vaak een kwestie van overleg, ervaring en een beetje een kunst. Het is vrij gemakkelijk om te werken met mijn broer Philip. Je krijgt meestal een eerlijk antwoord. Je hebt zeker geen concurrentie binnen je eigen ploeg."

  Het broederpaar Roodhooft stapelt de wereldtitels op:

  "Cant werkte het op een sublieme manier af"

  Met Ryan Cortjens en Ceylin Del Carmen Alvarado had het broerderpaar nog twee klanten op het podium. Maar wat was nu de mooiste titel?

   

  Christoph Roodhooft: "Zaterdag zou ik die van Cant gezegd hebben, maar zondag die van Mathieu. Zijn eerste ronden waren niet denderend en ik kreeg een déjà vu. Maar dan herpakte hij zich fenomenaal en zagen we de Mathieu van de afgelopen maanden."

   

  "Maar ik ga toch voor Sanne. Als enige tegen vier vrouwen met dezelfde trui... Ook al werkten ze niet echt samen, visueel nam ze het toch op tegen een overmacht. En dan heeft ze het op een sublieme manier afgewerkt."

  Bekijk de slotfase van de WK-cross bij de vrouwen:

  "Hopelijk is Mathieu nog lang onze kopman"

  In het veld werd er dit weekend flink geoogst, met kopman Mathieu van der Poel probeert Corendon-Circus dat de komende weken en maanden ook op de weg te doen. 

   

  "Draai het zoals je wil: voor een Belg is een wegkoers dé koers. We proberen het goed te doen. We zijn nu de allerkleinste procontinentale ploeg, maar op deze fundamenten kunnen we bouwen naar iets groters. We willen een klassieke ploeg zijn met aanvallers en winnaars."

   

  "Mathieu ligt nog tot 2023 onder contract. Hij zal onze kopman zijn en hopelijk nog lang. Het is al 10 jaar mooi. Als er nog 10 jaar bij kan, dan zijn we al een eind weg. Misschien is dat wel de mooiste ambitie: Mathieu bij ons houden zolang hij koerst, zoals Museeuw en Boonen bij Lefevere."

  De interviews met Christoph en Philip Roodhooft