• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vormer schopt om zich heen na wissel: "Of ik het nu al begrijp? Neen"

  Ruud Vormer

  Ruud Vormer koelde zijn woede op een sporttas.

  Ruud Vormer baalde 2 keer tegen AA Gent: Club Brugge slaagde er niet in te winnen én hij werd vroegtijdig naar de kant gehaald. Gelukkig voor de Nederlander tilt zijn coach Ivan Leko niet al te zwaar aan het gedrag van zijn misnoegde aanvoerder.

  Ruud Vormer is er de man niet naar om zich in te houden als iets hem niet zint en dus kregen we na zijn wissel in de 76e minuut een cascade aan wegwerpgebaren en zelfs een trap op een sporttas.

   

  "Ik begreep het echt niet", sakkerde Vormer na de match. "Ik dacht dat ik er lekker inzat. Ik wil gewoon altijd voetballen en altijd winnen. Als je dan gewisseld wordt, voel je je altijd slecht. Ik uit het alleen een beetje slecht door op die zakken te schoppen."

   

  Gevraagd of Vormer een halfuurtje later al iets meer begrip had voor die wissel, antwoordde hij kort en kil: "Neen."

   

  Coach Ivan Leko noemt de reactie van Vormer "normaal". "Hij is onze aanvoerder en een winnaar. Hij is belangrijk voor ons en voor de fans. Maar een coach moet ook rationeel zijn. Ruud heeft maar 2 dagen kunnen trainen en was een vraagteken om 90 minuten te kunnen spelen. Ik vond het een logische wissel."

  Beelden van de ontgoochelde Vormer: