• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Het voelt alsof er een last van mijn schouders valt"

  Wout van Aert moet zijn regenboogtrui afgeven.

  Goud en de regenboogtrui waren zoals verwacht te hoog gegrepen voor Wout van Aert en Toon Aerts. De Belgen moesten hun meerdere erkennen in Mathieu van der Poel en hadden geen moeite om toe te geven dat de Nederlander in Bogense gewoon te sterk was. 

  Van Aert: "Ik ben blij dat ik deze bladzijde kan omdraaien"

  "Ik heb gestreden, zo hard mogelijk gereden en ik denk dat ik samen met iedereen moet toegeven dat Mathieu vandaag sterker was. Hij is de verdiende wereldkampioen", was de eerste reactie van Wout van Aert. 

   

  "De schuine kant" was de beslissende zone van het parcours. "Onze enige kans was zo lang mogelijk bij Mathieu blijven. In het begin moesten we daardoor forceren."

   

  "Ik ben nog eens naar Mathieu gereden, maar de ronde daarop zat ik zo à bloc dat ik op de schuine kant een fout maakte. Daar nam Mathieu weer enkele seconden. Hij reed weg en reed daarna sneller dan ik. Einde verhaal."

   

  "Ik ben heel opgelucht dat vandaag achter de rug is", bekende Van Aert nog. "Ik heb er vrede mee dat ik deze trui moet afgeven en het voelt alsof er een last van mijn schouders valt. Ik heb het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb. Dat geeft een gerust gemoed. Ik ben blij dat ik deze bladzijde kan omdraaien."

  Aerts: "Ik moet onthouden dat ik kon meestrijden voor de tweede plaats"

  Toon Aerts mocht mee op het podium. "Ik voel zelf dat ik dit seizoen de aansluiting heb kunnen maken en van de anderen ben weggereden."

   

  "Ik ben derde geworden, maar ik heb kunnen strijden voor de tweede plaats en dat moet ik onthouden. Ik ben tevreden."

  Van Aert: "Moet net als iedereen toegeven dat Mathieu de enige verdiende wereldkampioen is"