• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pearson krijgt na graatmager seizoen ontslagbrief van OHL

  Nigel Pearson kwam in september 2017 naar de Leuvense club.

  Oud-Heverlee Leuven heeft afscheid genomen van Nigel Pearson. De club  van King Power staat in eerste klasse B troosteloos laatste en neemt na anderhalf jaar afscheid van zijn trainer. Een opvolger voor de Brit is er nog niet.

  De nederlaag tegen Roeselare is voor Nigel Pearson de druppel geworden bij Oud-Heverlee Leuven. De club die voor het seizoen sprak over promotie naar 1A, beleefde tot nog toe een gitzwart seizoen. Het verloor zijn Thaise eigenaar en voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha in een helikoptercrash, maar ook op het terrein draaide het voor geen meter.

   

  In de eerste periode eindigde OHL pas 6e en na 10 wedstrijden in de tweede periode staat de club laatste. Ook in de algemene stand heeft OHL de rode lantaarn in handen. Daarom heeft de club nu beslist om Nigel Pearson aan de kant te schuiven.

   

  "We kunnen niet naast de slechte resultaten kijken", staat er op de site van de club. "Iedereen is dankbaar voor het werk van Nigel de afgelopen 16 maanden. Zijn ruime knowhow en ervaring hebben ons geholpen bij het stand brengen van de infrastructuur en een professionele cultuur."

   

  "Maar nu is het nodig om een verandering door te voeren om de resultaten positief te beïnvloeden." Een opvolger voor Pearson is er nog niet. Joachim Mununga neemt voorlopig over en bereidt OHL voor op de lastige verplaatsing naar Mechelen.