• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne: "Zolang het mathematisch nog kan, gaan we voor titel"

  Kevin De Bruyne geeft de jacht op Liverpool nog niet op.

  Titelverdediger Manchester City is in Engeland op achtervolgen aangewezen. Met een bonus van 5 punten heeft Liverpool de touwtjes in handen. "Ons niveau ligt dit jaar waarschijnlijk lager dan vorig jaar", geeft Kevin De Bruyne toe. "Maar er staan nog 14 matchen op het programma en er zijn nog genoeg punten om voor te spelen."

  Straks speelt Manchester City tegen Liverpool, maar deze week liet de kampioen dure punten liggen tegen Newcastle. "Vorig seizoen hadden we zulke matchen in het slot nog gewonnen", vertelt Kevin De Bruyne aan Sky Sports. "Het loopt dit jaar moeizamer voor ons omdat teams nu compacter spelen. Hun plan om ons op te vangen is beter dan vorig seizoen."

   

  "Hetzelfde presteren als vorig seizoen was sowieso bijna onmogelijk. Ons niveau ligt ook iets lager dan vorig jaar, maar we werken voort. Vorig seizoen zouden we met dit puntentotaal op kop hebben gestaan, nu is er een ploeg beter. Dan kan je alleen maar "proficiat" zeggen want wij weten hoe moeilijk het is."

  De fans zijn een beetje down, maar we hebben nog de FA Cup, de League Cup, de Champions League en we doen nog mee voor de titel. Dat is niet slecht in februari.

  Kevin De Bruyne

  "We doen ons uiterste best, maar soms is dat niet goed genoeg. We moeten het match per match bekijken. We weten dat we in het nadeel zijn, maar ze staan nog 14 matchen op het programma. Het is een grote kloof, maar er zijn genoeg punten om voor te spelen. Zolang het mathematisch kan, blijf ik vol voor de titel gaan."


  "Ik weet niet op welke ploeg er het meeste druk ligt. Liverpool heeft al heel lang niets meer gewonnen, maar wij zijn de titelverdediger dus iedereen verwacht het van ons. Ik weet niet of het een voordeel is dat wij weten hoe je de Premier League moet winnen. Vorig seizoen wisten veel jongens bij ons dat niet en waren ze misschien wel extra hongerig."


  "We zullen zien waar we over 2 maanden staan. Als de kloof dan klein is, wordt het spannend. Anders niet. Als Liverpool de titel pakt met 98 punten, hebben ze het goed gedaan. De fans zijn een beetje down, maar we hebben nog de FA Cup, de League Cup, de Champions League en we doen nog mee voor de titel. Dat is niet slecht in februari."