Ga naar de inhoud

Maudens en Van der Plaetsen mogen als Belgisch kampioen naar EK indoor

Thomas Van der Plaetsen.

Hanne Maudens en Thomas Van der Plaetsen hebben in Gent de meerkamptitels veroverd op het Belgisch indoorkampioenschap. Volgende maand treden ze (normaal gezien) aan op het Europees kampioenschap in Glasgow.

Hanne Maudens kroonde zich dit weekend tot Belgisch kampioen op de vijfkamp, Thomas Van der Plaetsen op de zevenkamp. Maudens stelde haar persoonlijk record gevoelig scherper richting 4.569 punten, haar oude record stond op 4.205 punten. Van der Plaetsen sloot zijn weekend af met 6.132 punten, net onder zijn nationaal record (6.259 punten).

 

In het polsstokspringen steeg Van der Plaetsen boven zichzelf uit. Hij deed in één klap 16 centimeter bovenop zijn persoonlijk record en wipte over 5,50 meter. 

 

Echt zeker van de EK-tickets kunnen Van der Plaetsen en Maudens pas over tweeënhalve week zijn. Voor de meerkamp wordt er niet zoals bij andere disciplines met een limiet gewerkt, maar is het de top 6 van het afgelopen zomerseizoen in combinatie met de beste 6 op de Europese ranking van het lopende seizoen die aan het EK mag deelnemen. Op die ranglijst staat Van der Plaetsen momenteel eerste, Maudens 3e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen BK meerkamp (indoor)

Vrouwen:

1. Hanne Maudens 4.569 punten

2. Yoika De Pauw 3.893

3. Elien Hooyberghs 3.808

 

Mannen:

1. Thomas Van der Plaetsen 6.132 punten

2. Jean-Baptiste Nutte 5.555

3. Benjamin Hougardy 5.341

 

Bij de junioren stelde Jaan Bal het Belgisch record op de zevenkamp bij de junioren (U20) scherper. Hij totaliseerde 5.820 punten.