• home
 • video
 • pas verschenen

  Broer en zus Tan heersen weer op het BK badminton

  Yuhan en Lianne Tan.

  Het Belgisch kampioenschap badminton is opnieuw een familiezaak geworden. Bij de mannen pakte Yuhan Tan zijn 11e titel, zus Lianne was aan nummer 10 toe bij de vrouwen.

  Vorig jaar had Yuhan Tan zijn meerdere moeten erkennen in Maxime Moreels, maar dit jaar stond hij er weer. Tan klopte Moreels in de halve finales in 3 sets: 18-21, 21-18 en 21-14. In de finale ging Julien Caraggi voor de bijl (21-10 en 21-11).

   

  In de vrouwenfinale maakte Lianne Tan komaf met Clara Lassaux: 21-7 en 21-8. Elias Bracke en Freek Golinski wonnen het mannen dubbel, Lise Jaques en Flore Vandenhoucke het vrouwen dubbel en met Patryk Szymoniak ging Jaques ook in het dubbel gemengd met het goud aan de haal.