• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  WK-dagboek van Michel Wuyts:"Waarom gaat Worst achter Betsema?"

  Michel Wuyts heeft een zware dag achter de rug met welgeteld drie rechtstreekse crossen na elkaar. "Tussendoor heb je vooral eten nog, want je brein moet gevoed worden", vertelt hij bij het neerleggen van de dag. Hij zag ook dat het zogezegde Nederlandse blok niet bestond.

  "Tussen 9u en 10u hebben we in de auto gezeten van het hotel naar het parcours. Ik heb een paar keer naar buiten gekeken, het viel me op dat de omgeving saai en troosteloos is. Ik had nooit een wauw-gevoel. Alleen dat haventje waar het WK plaatsvindt. Dat is licht idyllisch."

   

  "Tijdens de rit ging ik nog eens door mijn voorbereiding. Die was al af, maar het is toch van belang om nog enkele zaken in te prenten. Daarom neem ik ze nog eens diagonaal door. Drie wedstrijden in drie leeftijdsgroepen: dat vergt veel uitpluiswerk. Met wie doen we het hier? Wie kan er voor de verrassing zorgen? Door wie zijn de kopstukken omringd?"

   

  "Tussen de wedstrijden eet ik. Het brein moet gevoed worden, je hebt namelijk energie nodig om je koker te laten werken. Dus smeek je om een broodje. Ik had een broodje met kip en currysaus. Dat beviel me wel.  Daarnaast at ik een Leo die ik van thuis meehad. Een koffietje was er niet bij en dat is jammer."

   

  "Vanavond wil ik vooral nog napraten. Bijvoorbeeld over het gedrag van Annemarie Worst. Waarom gaat ze achter Betsema aan in het begin van de race? Zij gaat het gat dichtrijden voor Sanne Cant en ontneemt zo de kans op een ontsnapping voor haar landgenote. Paul Herygers zei dat Worst betaald wordt door een sponsor die bij de ploeg gehaald is door een sponsor van Sanne Cant. Daar wil ik met Paul nog eens over doorbomen."

   

  "Maar dat doet niets af aan de uitslag, want Cant was fabuleus vandaag."

  Worst naar Betsema: bekijk de bewuste fase