• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wellens oogst weer op Mallorca, nul is weg voor Lotto-Soudal

  Tim Wellens.

  Wellens wint voor het derde jaar op rij de Trofeo de Tramuntana.

  Mallorca is weer vruchtbare grond voor Tim Wellens. De Lotto-Soudalrenner heeft vanmiddag de derde manche van de Challenge Mallorca gewonnen. Het is de eerste zege van het seizoen voor de Belgische formatie.

  Wellensweer haalt het beste naar boven in Wellens

  Tim Wellens was de voorbije dagen al op dreef op Mallorca. Onze landgenoot warmde zich op met een 5e en een 2e plaats, maar wist wellicht zelf ook dat vandaag pas echt spek voor zijn bek zou zijn.

   

  Wellens won in 2017 en 2018 al de Trofeo de Tramuntana en mikte vandaag op drie op een rij. In hondenweer bleek Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), gisteren winnaar, de lastigste tegenstander.

   

  In het laatste koersuur snelde de Duitser weg, maar op ruim 10 kilometer van de finish had Wellens hem weer te pakken. Uiteindelijk plaatste Wellens zijn beslissende versnelling op 5 kilometer van de aankomst.

   

  Wellens boekte vandaag de 24e profzege uit zijn carrière, de eerste voor zijn ploeg Lotto-Soudal dit seizoen. De Belgische formatie hoopte met Caleb Ewan al te scoren in Australië, maar dat feestje kwam er niet.

  "Serieuze risico's genomen in natte afdaling"

  "Vanaf de start ging het meteen bergop en namen we als ploeg zelf het initiatief en maakten we er een lastige dag van", vertelt Tim Wellens over zijn zegetocht. 

   

  "Op de laatste beklimming demarreerde ik op zoek naar de ontsnapte Buchmann. Tijdens de afdaling, die er nat bij lag, heb ik serieus wat risico’s genomen. Ik kende het parcours maar al te goed en dat heeft me dan ook
  geholpen vandaag."

   

  "Later ben ik dan alleen naar Buchmann gereden en op 5 kilometer van de finish liet ik hem in een technische afdaling achter. Buchmann vertelde me na de wedstrijd dat hij last had van opkomende krampen en daar heb ik optimaal van geprofiteerd."

   

  "Mijn volgende wedstrijd wordt mijn eerste deelname aan de Ster van Bessèges, waar ik graag een goede notering in het algemeen klassement wil behalen. De afsluitende tijdrit wordt daarbij cruciaal."

  Uitslag Trofeo de Tramuntana (1.1)
  1. Tim Wellens 140 km in 4u50'40"
  2. Emanuel Buchmann (Dui) op 14"
  3. Alejandro Valverde (Spa) 1'12"
  4. Sergio Higuita (Col) 1'19"
  5. Simon Spilak (Svn) 1'35"
  6. Nelson Oliveira (Por) 1'46"
  7. Guillaume Martin (Fra) "
  8. Pieter Weening (Ned) "
  9. José Rojas (Spa) 1'49"
  10. Giulio Ciccone (Ita) "

  De aankomst van Wellens:

  Het podium van de derde koers op Mallorca:

  Tevreden ploegbazen op Twitter: