• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lokeren-doelman na nieuwe mokerslag: "Opgeven staat niet in mijn woordenboek"

  Davino Verhulst en Olivier Deschacht

  Davino Verhulst en Olivier Deschacht gaan de meegereisde fans bedanken in Kortrijk.

  Rode lantaarn Lokeren heeft nog 6 matchen om wonderen te verrichten in de hoogste voetbalklasse. "Zolang het mathematisch kan, gaan we niet opgeven", pompt doelman Davino Verhulst zich moed in.

  Lokeren leek gisteren op weg naar een punt, maar in de 94e minuut scoorde Kortrijk nog een tweede keer (2-1). "In de slotminuten kropen we weer in een hoek", doet Davino Verhulst zijn verhaal bij Sporza. "En als je in de hoek zit waar de klappen vallen... Ik red die corner, maar in de rebound trappen ze die toch binnen."

   

  "Dat is verschrikkelijk sneu voor mij, maar voor de ploeg vind ik het nog erger. De teleurstelling is enorm, zeker als je weet waar we nu staan. Met een punt hadden we wat vertrouwen getankt, maar nu keren we weer met 0 punten naar huis."

   

  "We gingen voor een gelijkspel, maar konden het helaas niet vasthouden. Dat is bijzonder jammer."

  In de slotminuten kropen we weer in een hoek. En als je in de hoek zit waar de klappen vallen...

  Davino Verhulst

  VIDEO: De goals uit Kortrijk - Lokeren (2-1)

  "Zolang het mathematisch kan"

  Lokeren kijkt aan tegen een 0 op 15. "We moeten realistisch beginnen te zijn", vindt Davino Verhulst. "Een punt volstaat niet, nu moeten we echt winnen. Praten heeft geen nut meer, enkel daden kunnen ons vanaf nu boven water houden."

   

  "Het wordt tijd om onze kans eens te grijpen. Zolang het mathematisch kan, gaan we niet opgeven. Dat staat niet in mijn woordenboek en ook niet in dat van Lokeren", pompt Verhulst zichzelf moed in.

   

  "Er staan nog 18 punten op het spel en iedereeen kan van iedereen winnen", weet de ervaren doelman, die plots weer onder de lat stond. "De trainer had me vrijdag verteld dat ik zou spelen, maar Davino Verhulst is helemaal niet belangrijk. Alleen Sporting Lokeren telt nu."

  Het programma van Sporting Lokeren:

  1. za 09/02: Lokeren - Antwerp
  2. vr 15/02: Standard - Lokeren
  3. za 23/02: Moeskroen - Lokeren
  4. zo 03/03: Lokeren - Anderlecht
  5. zo 10/03: RC Genk - Lokeren
  6. zo 17/03: Lokeren - Cercle Brugge