• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "We zouden niet eerst moeten verliezen om juiste mentaliteit te vinden"

  Maurizio Sarri

  Sarri vraagt nu nog consequent spel van zijn team.

  Na de 5-0-pandoering tegen Bournemouth wou Chelsea-coach Maurizio Sarri een antwoord zien op het veld tegen rode lantaarn Huddersfield. En dat kwam er ook. "Maar we moeten consequent zijn" waarschuwt de coach.

  Sarri: "Higuain past perfect naast Hazard"

  Afgelopen woensdag was het even welletjes geweest voor Maurizio Sarri. De afgang tegen Bournemouth dwong de Italiaan om z'n team een uur na de match op te sluiten in de kleedkamer en ze een hartig woordje toe te spreken. 

   

  "Of dat geholpen heeft? Ja dat denk ik wel", vertelt Sarri na de 5-0-zege tegen rode lantaarn Huddersfield.  "Maar ik hoop dat we in de toekomst niet meer moeten verliezen om dan pas de juiste mentaliteit te vinden."

   

  "We startten heel goed, vooral de eerste 25 minuten. Alles was positief. Maar zoals ik al zei: we moeten consequent zijn. We hebben dezelfde mentaliteit nodig in de komende wedstrijden."

   

  Zowel Eden Hazard als Gonzalo Higuain speelden een dijk van een wedstrijd. De Argentijn opende zijn Premier League-rekening en deed er nog een tweede bovenop. "Bij zijn komst was hij fysiek niet top, maar hij verbetert steeds en het is een heel goede speler. Hij past ook perfect naast Hazard op het veld."

  Enkele statistieken van het nieuwe Chelsea-duo