• home
 • video
 • pas verschenen

  Rik Meyhi: geen platte prijs gereden, altijd mee op de finishfoto

  Meyhi ging zijn fiets wassen in de vijver naast het parcours

  De overmacht van één man in het veldrijden is dit jaar enorm. Waar Mathieu van der Poel aan de start komt, wint hij ook meestal. In de jaren 80 zou er een man zeker mee op de finishfoto hebben gestaan: Rik Meyhi.

  In die tijd was de suprematie van Roland Liboton in het veldrijden ook absoluut. Maar één man had een trucje gevonden om toch met Liboton op de foto te staan: Rik Meyhi. Dat kon hij omdat gedubbelde renners toen nog niet uit koers werden genomen.

   

  Meyhi probeerde op alle manieren ervoor te zorgen dat hij samen met de winnaar over de eindstreep kwam om zo mee te profiteren van de glorie. Niet alleen reed Meyhi vaak maar 2 rondjes terwijl de anderen er soms 10 reden, hij verzorgde ook de show onderweg.

   

  Zo reed hij het publiek in, stopte onderweg om vrouwen te kussen of een pint te drinken en één keer reed hij zelfs met fiets en al het water in. Het ging zelfs zo ver dat organisatoren en sponsors hem betaalden om aan de start van een veldrit te komen als attractie. 

  Dit is het verhaal van Rik Meyhi: