• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Everton-watcher over Anderlecht-aanwinst Bolasie: "Toch een gok"

  Yannick Bolasie

  "Bolasie had bij Everton geen enkele kans meer om aan de bak te komen."

  Anderlecht kon op de laatste dag van de transferperiode nog Yannick Bolasie wegkapen bij Everton. Een grote naam, maar mag paars-wit ook grootse daden van hem verwachten. De Engelse journalist Phil Kirkbride schetst een genuanceerd beeld.

  "Het is moeilijk te zeggen of Bolasie meteen impact zal hebben", zegt Kirkbride aan Sporza. "Toen hij in 2016 naar Everton kwam, was hij een speler met kracht en snelheid. Als hij zijn dagje had, kon hij defensies echt pijn doen. Maar sinds zijn zware knieblessure staat er toch een vraagteken achter zijn naam."

   

  "In de eerste seizoenshelft speelde hij voor Aston Villa, maar daar kwam hij voortdurend in en uit de ploeg en wisselde hij goeie met slechte momenten af. Hij heeft dan op eigen houtje beslist om terug te keren naar Everton, tot ontsteltenis van de mensen in de club."

   

  "De coach heeft duidelijk gemaakt dat hij niet in zijn plannen voorkomt en hij een andere club moet zoeken. Hij had geen enkele kans meer om bij Everton aan de bak te komen."

   

  Wat wel positief is, is dat Bolasie volgens Kirkbride "geen moeilijke jongen" is. "Bij Everton lag hij goed in de groep. Hij heeft ook heel wat kwaliteiten, heeft een hele trukendoos. Maar door die knieblessure is het toch een beetje een gok."

  Verschueren en Bolasie

  Mister Michel droeg Bolasie bij de voorstelling op Anderlecht alsnog de titel te schenken.