• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts "wint" Namibisch kampioenschap tijdrijden

  Campenaerts

  Victor Campenaers (let op de sokken in de kleuren van de Namibische vlag) was een klasse apart.

  Victor Campenaerts heeft zijn tijdritbenen een eerste keer getest op het Namibisch kampioenschap tijdrijden. Hij won er - niet geheel verrassend - met grote overmacht.

  Campenaerts bereidt zich in Namibië voor op een aanval op het werelduurrecord. Als tussendoortje schreef hij zich als vrije renner in voor het Namibisch kampioenschap tijdrijden. Uiteraard won hij de wedstrijd over 44 kilometer met overmacht, voor titelverdediger Drikus Coetzee.

   

  Toch was het Coetzee die het truitje van Namibisch kampioen mocht aantrekken. "Ik heb ook geen recht op die trui", zegt Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Maar nadien heb ik toch een trui cadeau gekregen van de nationale kampioen mountainbike. Die krijgt een mooi plekje aan mijn muur."