Ga naar de inhoud

Brand na het klikpedaal-incident: "Ik zal het mijn pa wel moeten vergeven"

"Mijn vader pakte net een seconde te vroeg mijn fiets uit mijn handen"

Lucinda Brand moest zich op het WK tevreden stellen met een tweede plaats. Met talloze schuivers en een valpartij in de materiaalpost kreeg ze nooit echt vat op het parcours en op Sanne Cant: "Mijn vader trok mijn fiets een seconde te vroeg weg."

"In de eerste ronde gleed ik even weg, maar daar maakte ik me niet meteen druk om", zegt de Nederlandse kampioene bij Maarten Vangramberen. "Misschien maakte ik een tactisch foutje door meteen met Jolanda Neff mee naar voren te willen. Maar ik voelde wel dat ik het onder controle had."

 

"Ik stak er niet zo bovenuit als de voorbije weken. Toen kon ik mijn kracht veel beter kwijt dan hier. Maar dat ik in de materiaalpost val, dat is cruciaal. Zo diep in de finale. Ik kwam wel weer dichterbij, maar dat is niet genoeg."

 

"Mijn vader pakte net een seconde te vroeg mijn fiets uit mijn handen, maar mijn voet zat nog vast. Dan word je onderuit getrokken. Ik zal het hem wel moeten vergeven, want anders kunnen we niet meer samen met Kerst aan tafel."

Bekijk het incident:

"Ik zal het hem wel moeten vergeven"

In de eerste ronde maakte Brand meteen een slipper

Ook Jolanda Neff maakte een schuiver

En Ellen Van Loy schoof op haar poep naar beneden