• home
 • video
 • pas verschenen

  Fayetteville (VS) organiseert in 2022 WK, Hoogerheide daarna aan de beurt

  Het wereldkampioenschap veldrijden wordt in 2022 in de Verenigde Staten georganiseerd. Fayetteville wordt de gaststad. In 2023 organiseert Hoogerheide de strijd om de regenboogtrui. Dat heeft de Internationale Wielerunie bekendgemaakt. Er werden ook maatregelen aangekondigd om het veldrijden bij de vrouwen te ondersteunen.

  De veldrijders strijden dit weekend in Bogense in Denemarken om de wereldtitel, maar ze kennen ook al het strijdtoneel voor de komende vier jaar. Volgend jaar trekt het veldritcircus naar Dübendorf in Zwitserland, daarna is Oostende aan de beurt als WK-organisator.

   

  Nu heeft de UCI ook de organisatoren voor 2022 en 2023 voorgesteld. In 2022 wordt er voor de tweede keer in de geschiedenis naar de Verenigde Staten getrokken. Na Louisville in 2013 is nu Fayetteville aan de beurt.

   

  In 2023 rijden de renners weer wat dichter bij huis. Dan wordt het WK in Hoogerheide gereden.

  Kampioenschappen voor junioren meisjes en langere crossen voor vrouwen

  De UCI wil ook nog meer inzetten op de vrouwencross. Zo zullen de wereldbekermanches bij de elite dames vanaf 2020-2021 vijftig minuten duren. Nu zijn dat 40 minuten.

   

  Nationale federaties zullen ook afzonderlijke kampioenschappen voor meisjes junioren mogen organiseren.