• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet begint er volgende week aan in Valencia: "Ideale test"

  Greg Van Avermaet in zijn nieuwe shirt.

  Greg Van Avermaet (CCC) stapt volgende week weer in de competitie. Hij neemt deel aan de Ronde van Valencia.

  Net als de voorbije twee jaar begint Greg Van Avermaet zijn seizoen in Valencia. De rittenkoers duurt van 6 tot 10 februari.

   

  "Deze wedstrijd is ideaal om te starten", zegt Van Avermaet. "Het wordt mijn eerste wedstrijd voor CCC en ook de eerste keer dat ik op een Giant rijd. "

   

  "Verder zal ik voor het eerst met een aantal ploegmakkers samenrijden. Onze groep in Valencia bestaat voor een groot deel uit klassieke renners."

   

  "Met hen zal ik het voorjaar rijden, het is dan ook belangrijk al eens te zien hoe ze zich gedragen in een wedstrijd. Het is belangrijk vertrouwen te hebben in elkaar en van elkaar te leren. Deze koers wordt de ideale testcase."     

   

  "Deze wedstrijd is op zich geen doel voor mij", vervolgt de olympische kampioen. "Maar ik wil mijn seizoen wel goed starten, net zoals sommige ploegmakkers al hebben gedaan in Australië."

   

  "Ik bekijk de wedstrijd dag per dag en wil mijn vorm opbouwen. Mijn ambitie is altijd om te winnen en dat zal ook hier niet anders zijn. Ik denk dat ritten 3 en 4 heel lastig zullen worden. Hopelijk kan ik mij in één van die ritten al eens tonen."     

  CCC in Valencia

  De selectie van CCC in Valencia: Amaro Antunes (Por), Alessandro De Marchi (Ita), Michael Schär (Zwi), Greg Van Avermaet (BEL), Gijs Van Hoecke (BEL), Guillaume Van Keirsbulck (BEL), Lukasz Wisniowski (Pol).