Van Aert: "Vierde wereldtitel? Ik geloof nog altijd in mirakels"

  Zien we Wout van Aert volgend jaar nog in de regenboogtrui?

  Na een heel seizoen in de schaduw van Mathieu van der Poel probeert titelverdediger Wout van Aert op het WK veldrijden in Bogense weer in de schijnwerpers te staan. "Ik ben altijd beter geweest als underdog."

  In 2015 pakte Mathieu van der Poel zijn eerste wereldtitel, maar daar bleef het ook bij voor de Nederlander. De volgende drie regenboogtruien verdwenen in de kleerkast van Wout van Aert. Komt er nog een vierde exemplaar bij? "Ik geloof nog altijd in mirakels", zegt de titelverdediger.

   

  "Ik ben absoluut geen favoriet in Bogense en ik hoef ook niet op tafel te kloppen. Dat heb ik helemaal niet afgedwongen dit seizoen. Iedereen zal beamen dat het een mirakel is als ik zondag de wereldtitel pak."

   

  "Ik heb heel weinig verwachtingen. Op het BK was de druk heel hoog en was de teleurstelling dan ook heel groot. Maar als underdog kan ik altijd goed presteren en tegen wil en dank zit ik op het WK in die positie."

  Ik ben absoluut geen favoriet in Bogense. Dat heb ik helemaal niet afgedwongen dit seizoen

  "Van der Poel heeft iedereen dit seizoen overklast"

  Wout van Aert kon dit seizoen nog maar 4 overwinningen pakken, een groot contrast met zijn vorige jaargangen. "Ik zit al de hele winter op een golfkoers: ik wissel mindere wedstrijden met goede koersen af. In Hoogerheide had ik geen slechte benen, dus we zullen zien wat dat geeft op het WK."

   

  "Als ik het me goed herinner, was ik bij mijn drie wereldtitels niet de topfavoriet. Mathieu van der Poel was altijd de te kloppen man. Dit jaar heeft hij echt iedereen overklast en getoond hoe sterk hij is. Mathieu zal de koers dan ook moeten dragen. Als hij niet in de eerste ronde weg is, kunnen Toon en ik mee vooraan zitten en dat is bij Nederland niet het geval."

   

  "Of mijn focus al op het wielervoorjaar ligt? Nee, het verlangen naar iets nieuws hoeft niet in de weg te staan van nog één knalprestatie op het WK. Het is zeker de moeite om op te focussen. Maar ik heb wel een zware winter achter de rug en zal blij zijn om de bladzijde van dit seizoen definitief om te slaan na het WK."

   

  "Mijn voorspelling voor het podium? Daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik ben vooral met mijn eigen koers bezig en als ik op mijn best presteer, hoop ik op het podium te staan. Welk plekje, dat zien we dan wel."

  Tweet: