• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans traint een 1e keer in Leicester: "Zal dit seizoen nog nuttig zijn"

  Tielemans in zijn nieuwe outfit

  Youri Tielemans heeft een eerste keer getraind met zijn nieuwe ploegmaats bij Leicester City. Claude Puel, zijn trainer, verwacht veel van de Rode Duivel. "Hij heeft alles wat er nodig is, maar hij zal zich wel nog even moeten aanpassen."

  Tielemans zou zondag zijn debuut al kunnen maken tegen Manchester United, maar Puel wou nog niet bevestigen of de Belg speelminuten zou krijgen. "Hij heeft vandaag voor de eerste keer getraind. Het was een goeie sessie, met veel hard werk en tempo. Morgen zullen we zien of hij in de kern kan zitten tegen Manchester United."

   

  De trainer verwacht wel veel van de middenvelder. "Hij is een intelligente speler. Het is interessant om hem in onze kern te hebben. Met Youri hebben we de kans om met twee of drie op het middenveld te spelen. Hij kan box-to-box spelen en zorgt voor een beter evenwicht in het team wanneer we aanvallen. Hij is een klinische speler."  

   

  "Hij zal nog een beetje tijd nodig hebben om zich aan te passen, maar ik heb er vertrouwen in dat hij ons dit seizoen nog veel diensten kan leveren. Hij heeft alles wat er nodig is."