• home
 • video
 • pas verschenen

  Het beste van Niels Albert in ET Cross: "Fiets snel overspuiten, over 16 jaar geen modder meer"

  Niels Albert, links van Thijs Aerts, de broer van Toon.

  Niels Albert, links van Thijs Aerts, de broer van Toon.

  Niels Albert heeft donderdagavond zijn beste beentje voorgezet in Extra Time Cross. Met rake analyses en af en toe een streepje humor stal hij meermaals de show. Hieronder staan enkele fragmenten gebundeld.

  "Over 16 jaar niet meer in slijk staan"

  Veel onderwerpen uiteraard in Extra Time Cross. Daarbij het gebrek aan doorstroming van Belgisch, vrouwelijk veldrittalent.

   

  Michel Wuyts: "We hebben een probleem. Als je naast Sanne Cant een tweede vrouw naar voren kunt schuiven, zijn we wat geruster. Bij de beloften hebben we er misschien eentje die in de top 10 kan eindigen."

   

  "Sowieso moet de recrutering versterkt worden. De bond gooit er geld tegenaan, dat is goed, want we hebben geen rijkdom momenteel. Ik trek me op aan het feit dat de kampioenen van weleer kindjes laten baren en dat zijn dan meisjes. Wat vind je ervan, Niels?"

   

  Niels Albert: "Neen, jongen, echt niet. Mijn dochter mag later doen wat ze wil, maar over 16 jaar ga ik niet meer met mijn laarzen in het slijk staan."

  "Dat kan ik niet verdragen bij de toeristen"

  Richard Groenendaal zegt dat Mathieu van der Poel de man van het seizoen is. Hij diepte een voorbeeld op van het EK, waar Van der Poel onze landgenoot uit het wiel reed.

   

  Niels Albert: "Op een recht stuk dat goed bolt er afgereden worden, dat kan ik zelfs niet verdragen als ik met de toeristen meerijd."

  "Een fiets kun je snel overspuiten"

  Hoe ziet de toekomst van Wout van Aert eruit? Michel Wuyts en Niels Albert probeerden klaarheid te scheppen. 

   

  Albert: "Wout komt bij zijn nieuwe Nederlandse ploeg in een structuur terecht waarin hij steeds meer  in de wegcampagne komt. Op een bepaald ogenblik gaat die ploeg op hem inpraten dat hij beter wat minder zou crossen en meer wegstages zou inlassen. Zo rijdt Wout over een jaar of 3 misschien nog maar 5 crossen per winter."

   

  Michel Wuyts: "Hoe zal Van Aert zich voelen als er een Bianchi onder zijn poep geschoven wordt in de cross? Want dat is iets dat opgelost moet worden." Albert: "Heeft Bianchi een crossfiets? Ik zou het niet weten, ik handel niet in dat merk. Maar goed, een fiets overspuiten is snel gedaan."

  Op zijn 18e gaf Albert dit geweldige interview in het Engels: