Ga naar de inhoud

Morioka maakt kennis met Charleroi: "Mijn spelstijl paste niet bij RSCA"

 vr 1 februari 2019 11:04
Ryota Morioka voelde zich niet gewaardeerd in Anderlecht.

Ryota Morioka heeft gisteren kennisgemaakt met zijn nieuwe ploegmakkers bij Charleroi. De Japanse spelverdeler wil in Henegouwen opnieuw aan voetballen toekomen. 

Morioka maakte vorig seizoen in de eerste seizoenshelft furore bij Waasland-Beveren.

 

De Japanner scoorde zeven keer en gaf elf assists, statistieken die hem in januari 2018 een transfer naar Anderlecht opleverden.

 

Maar bij paars-wit kon de spelverdeler zich niet laten gelden.     

 

"Ik denk niet dat mijn speelstijl bij Anderlecht paste. Het is voor mij belangrijk om het vertrouwen te krijgen van de trainer", zegt Morioka, die nu voor Charleroi gaat spelen. "

 

Ik moet dringend het vertrouwen op het terrein terugvinden. Bij Anderlecht kreeg ik de kans niet om me uit te drukken, terwijl ik daar echt nood aan heb."     

 

"Ik ben heel blij om bij Charleroi aan de slag te kunnen. Ik zat in een moeilijke situatie en moest nadenken over mijn carrière."

 

"Ik wilde sowieso in Europa blijven, een terugkeer naar Azië zag ik niet zitten. Ik hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt en mijn niveau kan terugvinden. Het is op dit moment belangrijk voor mij dat ik speel. Ik wil mijn waarde opnieuw bewijzen."     

 

Morioka kan vrijdagavond al in actie komen in het shirt van Charleroi op bezoek bij Moeskroen.

Morioka naar Charleroi:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.