• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "Ronaldo en Messi stonden bovenaan verlanglijstje, Bolasie 3e keuze"

  Yannick Bolasie zal met het rugnummer 11 spelen bij Anderlecht.

  Het heeft tot 43 seconden voor het verstrijken van de deadline van de transfermarkt geduurd, maar Anderlecht heeft met Yannick Bolasie dan toch een aanvallende versterking beet. "Romelu Lukaku zei meteen dat ik het moest doen", vertelde de flankaanvaller vanmiddag op een persconferentie.

  Anderlecht-coach Fred Rutten heeft een extra aanvallende troef achter de hand voor de topper tegen Standard: Yannick Bolasie. De flankaanvaller van Everton wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. "Het ziet er een lieve jongen uit", was de eerste indruk van de coach.

   

  "We hebben nooit gezegd dat we op zoek waren naar een typische nummer 9. We zochten enkel rendement: assists en doelpunten. Aan dat profiel voldoet hij. Of ik tevreden ben? Cristiano Ronaldo stond bovenaan mijn verlanglijstje, Messi was mijn tweede keuze en Bolasie stond op 3 . Ik ben dus wel content", grapte Rutten.

   

  Ook technisch directeur Frank Arnesen was tevreden met de aanwinst. "Ik ben hartstikke blij", zei hij. "Het heeft tot het laatste moment geduurd, maar we halen iemand binnen met veel ervaring in de Premier League.  Ik moet Romelu Lukaku bedanken om uit te leggen waar Anderlecht voor staat en hoe de club werkt."

  Ik moet Romelu Lukaku bedanken om uit te leggen hoe Anderlecht werkt en waar de club voor staat

  Bolasie: "Ik wil mijn kwaliteiten hier aanscherpen"

  Yannick Bolasie had een goede verklaring voor zijn keuze voor Anderlecht. "Ik heb op alle niveaus gespeeld in Engeland, dus wou eens andere lucht opsnuiven. Ik ben naar Anderlecht gekomen omdat ze hier de beste spelers ter wereld produceren en ik wil mijn kwaliteiten hier ook aanscherpen. Hopelijk kan ik met mijn ervaring de ploeg dan ook helpen."

   

  "Anderlecht is een grote club. Dat weet ik alleen al van alle berichtjes die ik heb gekregen van mijn Congolese ploegmaats: Chancel Mbemba, Dieumerci Mbokani, Romelu Lukaku..."

   

  "Toen ik Lukaku vertelde dat Anderlecht interesse had, zei hij meteen: Ga! Ik ben heel dankbaar dat ik hier ben en hopelijk kan ik dat terugbetalen op het veld. Ik ben klaar om te spelen en wil een meerwaarde zijn voor de club."

   

  "Ik wil iets nieuws aan mijn spel toevoegen. Of ik hier ook zal dribbelen? Ik heb het onlangs bij Congo nog gedaan. Als ik geniet van een wedstrijd, vallen alle puzzelstukjes samen. Dan speel ik nog altijd zoals vroeger als kind op de pleintjes."

   

  Bolasie start mogelijk zondag al met het rugnummer 11 tegen Standard. "Ik wou eigenlijk voor rugnummer 43 gaan, omdat het zoveel seconden scheelde voor de deadline verstreek", besloot de aanvaller met een kwinkslag.

  Rutten: "Voldoende kwaliteit voor Play-off I"

  Fred Rutten wou ook nog enkele woorden kwijt over de topper van zondag tegen Standard. "Ik kon voor het eerst over een voltallige kern beschikken op training", zei hij. "Dat voelt goed. We zullen zien of Trebel en Dimata fit raken voor Standard."

   

  "Ik ben overtuigd dat er nu voldoende kwaliteit in de kern zit. Ik ga voor het allerhoogste, maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Play-off I halen is de eerste stap en dat moet lukken met deze spelersgroep."

   

  "Ik heb dit soort wedstrijden , zoals tegen Standard, al veel meegemaakt. Het zijn vaak de mooiste wedstrijden, met veel sfeer en strijd. Dat kan ons alleen maar extra motiveren. Of ik tevreden ben met een punt? Dat kan je pas achteraf zeggen."

  Arnesen: "Ik bedank Lukaku voor de komst van Bolasie"

  Bekijk hier de volledige persconferentie: