• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini ruilt na meer dan 10 jaar de Premier League voor China

  De transfer die al enkele weken in de lucht hing, is nu ook officieel rond. Rode Duivel Marouane Fellaini verlaat Manchester United en gaat in China voetballen. Hij heeft een contract getekend bij Shandong Luneng, de nummer 3 in de Chinese Super League.

  Na meer dan 10 jaar zit de tijd van Marouane Fellaini in de Premier League erop. In 2008 trok de middenvelder van Standard naar Everton. Daar voetbalde hij vijf seizoenen voor hij in 2013 naar Manchester United vertrok. Bij United speelde hij 177 matchen en won de Belg de Europa League, de FA Cup, de League Cup en de Community Shield.

   

  Fellaini was nooit onverdeeld geliefd bij de supporters van Manchester United. Deze zomer verlengde hij nog wel zijn contract, maar sinds het vertrek van José Mourinho was duidelijk dat er voor de 31-jarige Belg geen plaats meer was in de kern van Ole Gunnar Solskjaer.

   

  Hij vertrekt naar Shandong Luneng in de Chinese Super League. "We bedanken hem voor alles en wensen hem veel succes", staat er op de clubwebsite van United. In de Chinese competitie zal hij met Yannick Carrasco en Mousa Dembélé twee landgenoten tegen het lijf lopen.

   

  Fellaini kan met zijn nieuwe club aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen, dat start in maart. Shandong Luneng eindigde vorig seizoen 3e en mag daardoor deelnemen aan de voorrondes van de Aziatische Champions League.