• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Eén stunt volstaat niet voor Red Panthers, we willen meer toplanden kloppen"

  De Red Panthers wonnen met het kleinste verschil van Nieuw-Zeeland.

  In juli gingen de Red Panthers nog met 4-2 onderuit tegen Nieuw-Zeeland op het WK, maar in de Pro League pakten ze revanche. En dat smaakt naar meer. "Als we zo voortdoen, moet de top tien in de toekomst mogelijk zijn", zegt bondscoach Niels Thijssen.

  De Red Panthers hebben hun eerste overwinning in de Pro League beet, een stunt tegen Nieuw-Zeeland dan nog.  "We zijn supersterk gestart", zag bondscoach Niels Thijssen. "We waren de betere ploeg op het veld tot de rust. Daarna kregen we het lastig, maar het is terecht dat we hier winnen."

   

  "We hebben veel progressie gemaakt in een heel korte periode. De kern is ongeveer hetzelfde als op het WK, maar er zijn vijf speelsters bijgekomen. We gebruiken de Pro League om de groep te verbreden. Enkele speelsters uit de U21 krijgen een kans, maar we moeten ook geduld hebben."

   

  "Als we zo voortdoen, moet de top tien in de toekomst mogelijk zijn. Maar daarvoor moeten we meer dan één match in de Pro League winnen. Misschien kunnen we zondag opnieuw stunten tegen Australië, ook al wordt het 38 graden."

   

  "We doen er alles aan om de groep zo veel mogelijk te laten rusten. Maar we zijn klaar voor een volgende stunt. De vorige keer dat we Nieuw-Zeeland klopten, bleven we lang in de euforie hangen. Nu was er ook blijdschap over de bevestiging, maar één stunt volstaat niet meer. De Red Panthers willen tonen dat ze meerdere toplanden kunnen kloppen."