• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Demarez over OHL: "Grijp in, want het is één voor twaalf"

  Eddy Demarez.

  Eddy Demarez.

  Van titelpretendent tot degradatiekandidaat, het seizoen van OH Leuven heeft een opmerkelijke wending genomen. Wat is er aan de hand? Eddy Demarez is al jaren kind aan huis in Leuven en legt de vinger op de wonde.

  Omgekeerde voetballogica

  Vanavond speelt OH Leuven tegen Roeselare. Een duel tussen de laatste en de voorlaatste in het algemeen klassement. Dat is niet de ambitie die het bestuur voor het seizoen had uitgesproken, maar net dat bestuur heeft boter op het hoofd volgens Demarez.

   

  "De huidige situatie van OHL is dramatisch en toch wordt er niet ingegrepen. Alles in het voetbal begint toch op het veld? Daarna volgt de rest? In Leuven hebben ze dat omgedraaid. De eerste drie jaar dient om de infrastructuur in orde te brengen, zegt het bestuur nu."

   

  "De kleedkamers in de nieuwe tribune worden zelfs al verbouwd om ze de mooiste van België en ver daarbuiten te maken. Ik zou me liever in een varkensstal omkleden en alles winnen."

   

  "Alle belangrijke beslissingen worden door de Engelse managers van Leicester genomen en het geld is Thais, maar er is totaal geen voeling met de fans, lokale sponsors of de regio. Deze club is haar ziel kwijt. Probeer als journalist maar eens een speler te interviewen. Alles wordt afgeblokt alsof het de Premier League is."

  "Onmiddellijk afscheid nemen van Pearson"

  De sportieve cijfers kleuren donkerrood bij OHL dit seizoen: recent 3 op 21 en een totaal doelsaldo van -11. "Enkel aan de spelerskern kan dat niet liggen", zegt Eddy Demarez. "De kern is breder dan die van KV Mechelen en de financiële mogelijkheden zijn dankzij de Thaise connectie bijna onbeperkt."

   

  "Als je ziet hoe vele spelers op het veld staan, lijkt het me evident dat het probleem bij de chemie tussen spelers en coach ligt. Trainer Nigel Pearson zit er al bijna anderhalf jaar, maar tactisch zie je geen enkele lijn in het spel van de ploeg en tijdens matchen coacht hij niet of nauwelijks."

   

  "Er is geen enkele ploeg in België of het buitenland waar een trainer met deze resultaten aan mag blijven. Ook bij Leicester zou hij al lang gevlogen zijn. Toch blijven de Engelse managers om god-weet-welke reden achter hem staan."

   

  "De enige kans om dit nog recht te trekken is nu onmiddellijk afstand nemen van Pearson. Er zouden contacten met Frank Vercauteren zijn. Als hij komt moet hij de macht krijgen om grote kuis te houden in de kern. Een goede trainer kan dit zeker nog rechtrekken in de play-downs, want er is kwaliteit genoeg. Het is wel 1 seconde voor 12."

  Een goede trainer kan dit zeker nog rechtrekken in de play-downs, want er is kwaliteit genoeg.