Ga naar de inhoud

Wellens moet enkel Buchmann voor zich dulden op Mallorca

 vr 1 februari 2019 16:37

Emanuel Buchmann heeft de 2e manche van de Challenge Mallorca op zijn naam geschreven. De Duitser van Bora-Hansgrohe bleef na een knappe solo uit de klauwen van een elitegroepje. Tim Wellens (Lotto-Soudal) legde beslag op de 2e plaats voor Bauke Mollema.

Mallorca was vorig jaar vruchtbare grond voor Tim Wellens. De Lotto-Soudal-renner legde er toen een eerste appel in zijn zegemandje. Gisteren klauterde hij - na een val - naar de 5e plaats in de openingswedstrijd.

 

Vandaag mengde Wellens zich opnieuw in de debatten. Toen Emanuel Buchmann een flinke bres had geslagen, trok Wellens samen met Jesus Herrada (de winnaar van gisteren) in het tegenoffensief.

 

Ook Roelandts, Mollema, Brambilla en Guillaume Martin weekten zich los uit het peloton. Maar Buchmann was toen al gaan vliegen. Wellens kwam binnen als 2e, voor Mollema. Roelandts eindigde 8e.

Trofeo Andratx-Lloseta (1.1)

1. Emanuel Buchmann (Dui) 172,4 km in 4u39'03"
2. Tim Wellens  op 16"
3. Bauke Mollema (Ned) 19"
4. Pieter Weening (Ned) 21"
5. Jesus Herrada (Spa) 35"
6. Gianluca Brambilla (Ita)  
7. Guillaume Martin (Fra) 37"
8. Jürgen Roelandts 41"
9. Warren Barguil (Fra) 45"
10. Alejandro Valverde (Spa) 51"
11. Bjorg Lambrecht  

VIDEO: De aankomst van Buchmann

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het podium in Mallorca

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.