• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Batshuayi wordt ploegmakker van Benteke bij Crystal Palace

  Batshuayi ruilt het shirt van Valencia voor dat van Palace.

  Michy Batshuayi (25) heeft een nieuwe werkgever gevonden. De
  Rode Duivel speelt tot het einde van het seizoen voor Crystal Palace.

  Na het EK van 2016 pikte Chelsea Michy Batshuayi op bij Marseille. Het transferkaartje van 40 miljoen euro woog op de schouders van de Rode Duivel, die in het kampioenenjaar onder Antonio Conte weinig in de melk te brokkelen had.

   

  Vorig seizoen liet Chelsea Batshuayi – met succes – een half jaartje rijpen bij Borussia Dortmund, dit seizoen was Spanje het beloofde land voor de goaltjesdief.

   

  Maar de mayonaise bij Valencia pakte niet en dus moesten Batshuayi en Chelsea op zoek naar een oplossing. Die werd op de valreep gevonden bij Crystal Palace, het nummer 15 in Engeland. Batshuayi loopt er met Christian Benteke nog een Rode Duivel tegen het lijf.

   

  "Batshuayi is een geweldige aanwinst voor mijn club", zegt Palace-voorzitter Steve Parish. "We bewonderen Michy al lang en we zijn dan ook blij dat hij weldra ons rood-blauwe shirt kan aantrekken."

  Batshuayi: "Hongerig"

  "Ik ben zelf heel blij dat ik weer naar Londen en de Premier League kan verhuizen", zegt Batshuayi. "Palace is een mooie club. Ik ben hongerig naar speeltijd en doelpunten."

  Tweets: