• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-organisator Qatar klopt Japan en wint voor het eerst Asian Cup

  Vreugde bij de spelers van Qatar.

  Qatar heeft voor het eerst de Asian Cup gewonnen. In de finale haalde de WK-organisator het met 3-1 van Japan. Bij de verliezers stond STVV-verdediger Takehiro Tomiyasu in de basis.

  Japan is met vier eindzeges in de Asian Cup recordhouder, maar de Qatarezen waren gretiger in hun eerste finale. Qatar, gecoacht door de Spanjaard Felix Sanchez, kwam na twaalf minuten op voorsprong. Almoez Ali opende de score met een knappe omhaal. Het was de 9e goal voor de topschutter van het toernooi.

   

  Een kwartier later mocht Qatar opnieuw juichen. Beide assists kwamen op naam van ex-Eupen-speler Akram Afif. In de 70e minuut bracht Takumi Minamino met de aansluitingstreffer opnieuw spanning in de finale, maar lang konden de Japanners, met STVV-verdediger Takehiro Tomiyasu in de basis, niet juichen want Akrim Afif bekroonde zijn puike wedstrijd met een doelpunt vanaf de stip: 3-1.

   

  Qatar schrijft met deze eindzege zijn naam voor het eerst bij op de erelijst van de Asian Cup en volgt Australië op.