• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Omloop maakt 4 Belgische ploegen gelukkig met wildcard

  De Omloop deelde 7 wildcards uit.

  30 dagen voor de Belgische openingsklassieker heeft organisator Flanders Classics zijn laatste tickets uitgedeeld. 4 Belgische teams, 2 Franse en 1 Nederlandse kregen goed nieuws.

  Door de aanwezigheid van Movistar staan alle WorldTour-teams op 2 maart aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. 

   

  Dat betekende ook dat er maar 7 in plaats van 8 wildcards overschoten. Wanty-Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Corendon-Circus zijn de Belgische teams die een uitnodiging in de bus kregen.

   

  De andere gelukkigen zijn Roompot-Charles, Cofidis en Direct Energie. Die laatste ploeg was er vorig seizoen niet bij in Gent, maar versterkte zich afgelopen winter met Niki Terpstra (winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, E3 Harelbeke en 2x Dwars door Vlaanderen).

  De 7 wildcards werden vandaag onthuld