• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans ruilt de Ligue 1 in voor de Premier League: "Klaar voor deze uitdaging"

  Nog een Belg erbij in de Premier League.

  Youri Tielemans (21) heeft het zwalpende Monaco ingeruild voor Leicester City. De Engelse kampioen van 2016 huurt de Rode Duivel.

  Terugkeer van Jardim duwde Tielemans naar Engeland

  Youri Tielemans trok in de zomer van 2017 de deur van het Constant Vanden Stockstadion achter zich dicht. Het goudhaantje van paars-wit versierde een transfer naar Monaco, dat meer dan 20 miljoen euro op de bankrekening van RSCA stortte. 

   

  Zijn eerste jaargang in het prinsdom leverde nog een voldoende op, maar dit seizoen verzoop Tielemans mee met Monaco. Na de mislukte passage van Thierry Henry beloofde de terugkeer van coach Leonardo Jardim niet veel goeds voor de middenvelder.

   

  Leicester City sprong in de dans en kon Tielemans en Monaco verleiden. De Rode Duivel wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Tielemans krijgt bij zijn nieuwe club rugnummer 21. Adrien Silva maakt de omgekeerde beweging.

  Youri Tielemans.

  Tielemans verlaat Monaco voor enkele maanden.

  "Ieder kind droomt van de Premier League"

  "Ik kijk er echt naar uit om hier aan de slag te gaan", verkondigt Tielemans op de website van zijn nieuwe club.

   

  "De Premier League is een van de beste competities ter wereld en als kind keek ik altijd naar de Engelse competitiematchen. Ik denk dat ieder kind droomt van de Premier League."

   

  "Voor de titel in 2016 wist ik niet zoveel over deze club, maar het is een grote familie. Iedereen is erg vriendelijk. Ik denk dat ik het hier goed zal stellen. Ik denk dat ik klaar ben voor deze uitdaging."

  Tielemans geeft eerste interview in kleuren van nieuwe werkgever:

  De clubs maakten de deal bekend op Twitter: