• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Niels Albert in onze Facebook Live: "Ik geloof in de kansen van Thibau Nys"

  Niels Albert blikt vooruit op het WK veldrijden.

  Vanavond is Niels Albert te gast in Extra Time Cross over het WK veldrijden. De oud-wereldkampioen beantwoordde tijdens een Facebook Live eerst enkele prangende vragen van onze volgers.

  Niels Albert beantwoordde op Facebook WK-vragen

  "Na Extra Time Cross meteen naar Denemarken rijden"

  Niels Albert kijkt hard uit naar het WK in Denemarken. Ook bij hem stijgt de koorts: "Ik vertrek meteen na Extra Time Cross nog. Vandaag nog een uur of vier met de auto en dan morgenochtend verder."

   

  "Er hangt toch altijd een speciale sfeer op zo een WK. Dat voel je meteen als je op het parcours aankomt. Ik vind dat bijzonder."

  "Ik eet het liefst Jumbo-mosselen"

  Opvallend beeld bij de parcoursverkenning: mosselen in het veld. De meeuwen brengen die van over zee landinwaarts. "Ik eet wel graag mosselen, maar liefst niet van die kleintjes. Ik houd niet van geprul. Maar alle gekheid op een stokje: ik denk niet dat de mosselen een probleem zullen vormen."

   

  "Wat Niels Albert dan graag bij zijn frieten eet?", vraagt een kijker. "Speciaalsaus. En daarbij een twijfelaar."

  "Een blok net als in Hoogerheide 2009"

  Wat zijn de kansen van Wout van Aert? "Hij heeft kans om te winnen, maar dan zal hij het op de nervositeit van Mathieu van der Poel moeten spelen. Ik houd het bij 5%. Samen met Toon Aerts is hij de uitdager. Ik geloof wel in een blok zoals we dat in Hoogerheide tegen Lars Boom hebben opgezet."

   

  "Toen was er afgesproken dat de Belgen om de beurt zouden demarreren. De Nederlanders moesten dan maar het gat toerijden. Nu komen we op een gelijkaardig parcours met dezelfde ondergrond."

  "Ik geloof in de kansen van Thibau Nys"

  "Bij de lagere reeksen geef ik Thibau Nys heel veel kans. Moest hij op een lastig parcours rijden waarbij alles op de macht te doen is, dan zou top 5 al mooi zijn. Maar als het koud wordt, met gladheid, spektakel en techniek, dan kan hij winnen. Ik geloof erin." 

   

  "Sanne Cant? Zij is technisch. Ik denk wel dat ze kans maakt. Maar dan moet ze vooral uitgaan van haar eigen kracht. Ze kan het Nederlandse blok pijn doen. Als er al sprake is van een blok, want uiteindelijk is het toch ieder voor zich."

   

  "Alles bij elkaar gok ik op 6 podiumplaatsen. Bij de vrouwen zie ik er een, bij de junioren twee, bij de beloften is er Iserbyt en bij de profs nog eens 2."

  "Graag nog eens een oeroude cross als WK"

  Ten slotte kwam de vraag of Niels Albert weer het veld wil induiken. "Ik zou heel graag nog fietsen, maar die kans zit er nooit meer in. Soms vraag ik me af of ik nog eens zou kunnen meedoen in een kleinere cross. Ik kan niet inschatten waar ik zou staan."

   

  "Waar voor mij het WK eens mag doorgaan? Op een parcours als Gavere of Overijse. Een echte oeroude cross. Tegenwoordig gaat een WK vooral door op een F1-parcours, een open vlakte. Het mag eens anders."