• home
 • video
 • pas verschenen

  Mede-eigenaar Somers is weer aanwezig in KV Mechelen na fraude-onderzoek

  Olivier Somers.

  Olivier Somers is mede-eigenaar van KV Mechelen.

  Olivier Somers mag vanaf vandaag weer Achter de Kazerne vertoeven. De mede-eigenaar van KV Mechelen mocht tijdelijk geen contact hebben met de club door het grootschalige onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal.

  In oktober werden 3 bestuursleden van KV Mechelen in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping: Olivier Somers (samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder), sportief directeur Stefaan Vanroy en voormalig financieel directeur Thierry Steemans.

   

  Ook het Bondsparket verhoorde het drietal. Ze werden onder meer aan de tand gevoeld over de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag van het vorige seizoen, die als verdacht wordt beschouwd.

   

  Somers mocht tijdelijk geen contact hebben met KV Mechelen. "Die voorwaarden liepen vandaag af en werden niet verlengd", meldt de club. "Somers zal meehelpen voort te bouwen aan KVM volgens de ingeslagen weg."

   

  Eerder deze maand nam ook Stefaan Vanroy zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op, eveneens na een tijdelijk contactverbod met de club. Thierry Steemans wil niet langer actief zijn binnen het voetbal.